Tuesday , April 30 2024

Gaddafi demisionează dacă i se asigură securitatea şi daca ramane cu averea intacta

Gaddafi ar fi dispus să se retragă de la putere, după 42 de ani, dacă el şi familia sa nu vor fi puşi sub acuzare, iar averea lor va fi lăsată intactă.

Dictatorul libian Muammar Gaddafi le-a propus un compromis rebelilor din ţară, spunând că se va retrage, dacă el şi familia sa primesc garanţii că nu vor fi puşi sub acuzare şi că averea lor nu va fi confiscată.

Gaddafi a cerut ca demisia sa să fie discutată în cursul unei reuniuni a Congresului Poporului Libian (Parlametul), au declarat membri ai opoziţiei din ţara nord-africană, citaţi de Al Jazeera.

Însă mişcarea antiguvernamentală ar fi respins oferta liderului libian, pe care a calificat-o drept “umilitoare”, după moartea a mii de persoane în revoltele populare.

Dictatorul libian ar fi cerut în primul rând garanţii pentru el şi pentru familia sa. El l-ar fi trimis pe fostul premier Jadalal Azuz Talhi la Benghazi, al doilea oraş ca mărime al ţării, care se află în mâinile rebelilor.

Gaddafi ar fi dispus să se retragă de la putere, după 42 de ani, dacă el şi familia sa nu vor fi puşi sub acuzare, iar averea lor va fi lăsată intactă.

Informaţiile transmise de Al Jazeera nu au fost confirmate oficial.

Între timp, preşedintele american Barack Obama a declarat că NATO analizează o eventuală intervenţie militară în Libia.

Vezi si

Stoltenberg: ”Nu e prea târziu” pentru ca Ucraina să câștige războiul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat într-o vizită la Kiev, a dat asigurări luni …