Monday , April 29 2024

Eșec previzibil pentru CSU Suceava

Echipa antrenată de Adi Chiruț și Iulian Andrei a cedat luni seară, pe terenul celor de la HC Dobrogea Sud Constanța, cu scorul de 21-23, în ultimul meci al etapei a XVII-a din Liga Națională la handbal masculin. Cu 7 goluri, interul Adi Târzioru a fost cel mai bun marcator din tabăra suceveană

 Handbal. Constanta - Suceava

CSU Suceava a pierdut luni seară, la o diferență de două goluri, scor 21-23, pe terenul celor de la HC Dobrogea Sud Constanța, în epilogul etapei a XVII-a din Liga Națională la handbal masculin.

Aflată în lupta pentru titlul de campioană, gruparea constănțeană a început în forță întâlnirea, iar după primele șapte minute de joc, conducea deja la o diferență de trei goluri pe tabelă, scor 4-1. Ciubotariu a restabilit însă egalitatea la jumă­tatea primei reprize, la 6-6, iar timp de cinci mi­nute universitarii au ținut pasul cu gazdele.

Echilibrul s-a rupt după minutul 20, iar pe fondul intervențiilor portarului sârb Dane Sijan, care a parat până la pauză nu mai puțin de cinci aruncări de la 7 metri, HC Dobrogea Sud Constanța a intrat la cabine cu un avans consistent de șapte reușite, scor 15-8.

In debutul părții secunde, trupa lui Djordje Cirkovic nu a făcut altceva decât să-și conserve avantajul de pe tabelă de marcaj, care, în minutul 45, indica scorul de 21-13 în favoarea gazdelor.

Pe fondul schimbărilor din formația dobrogeană și a câtorva parade ale tânărului portar Drăghici, trupa lui Adi Chiruț și Iulian Andrei a redus diferența pe final, marcând ultimele patru goluri ale întâlnirii.

HC Dobrogea Sud – CSU Suceava s-a terminat 23-21, acesta fiind și cel mai strâns rezultat înregistrat între cele două formații în cele trei meciuri directe pe care le-au avut pe parcursul acestui sezon.

HC Dobrogea Sud Constanța: Sijan, Stănescu, Vasile – Nistor (5 goluri), Vujadinovic (4), Cutura (4), Buricea (3), Rakcevic (2), Toma (2), Nikolic (2), Soare (1), Săulescu, Celica, Crnoglavac, Angelovscki și Bologa.

CSU Suceava: C. Tcaciuc, Drăghici – Târzioru (7 goluri), C. Bursuc (2), Burlacu (2), Ciubotariu (2), Polocoșer (2), Olariu (2), Mitrea (1), Puljizovic (1), Petrea (1), Baican (1), Sipka, Soldănescu, I. Tcaciuc și Preda.

”Diferența s-a făcut în prima repriză, când am ratat nu mai puțin de șase aruncări de la 7 metri. In repriza secundă, am încercat să recuperăm din handicap, dar este greu să revii în fața unei echipe precum cea a Constanței”, a declarat antrenorul Adrian Chiruț.

Rezultatele etapei a XVII-a:

Steaua București – Potaissa Turda 24-25

CSM Focșani – CSM București 24-33

CSM Satu Mare – HC Odorhei 28-37

HC Vaslui – CSM Făgăraș 29-26

Dinamo București – Poli Timișoara 27-19

Dunărea Călărași – HC “Adrian Petrea” 10-0

HC Dobrogea Sud – CSU Suceava 23-21

 

In runda viitoare, CSU Suceava va primi sâmbătă, în sala LPS, vizita vecinei de clasament, Dunărea Călărași. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

România a cucerit aurul la 8+1 feminin la Europenele de canotaj din Ungaria

România a cucerit medaliile de aur la feminin în proba regină a canotajului, 8+1, duminică, …