Sunday , May 19 2024

Ordonanta de Urgenta de modificare a Codului Penal a fost publicata in timp record in Monitorul Oficial

OUG

Ordonanta de Urgenta care modifica Codul penal in sensul dezincriminarii abuzului in serviciu a fost publicata in Monitorul Oficial. Guvernul PSD a intrat in istoria “democratiei” romanesti cu o ordonanta publicata in miez de noapte la doar cateva ore dupa aprobare.
Potrivit textului OUG, modificarile la Codul Penal pentru dezincriminarea mascata a abuzului in serviciu intra in vigoare la 10 zile dupa publicarea in Monitorul Oficial.
Stabilirea cu exactitate a datei la care intra in vigoare OUG este importanta deoarece efectele curg abia dupa intrarea efectiva in vigoare.
Doar Avocatul Poporului poate contesta ordonanta la Curtea Consitutionala.
 

Vezi si

Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare încercăm să reglăm în şedinţă de guvern situaţia muzeografilor

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Piatra-Neamţ, că Guvernul va încerca în şedinţa de …

One comment

  1. Da apreciez curajul ministrului justitiei , dezaprob manifestatiile de strada , si comportamentul presedintelui este unul incitator la violenta in loc sa fie unul de mediere . Ar trebui ca guvernul sa fie ferm , are in spate votul popular . Cei care contesta deciziile guvernului , la alegerile viitoare sa nu-i mai aleaga . Asta este adevarata democratie nu cea impusa de o minoritate in strada . In America sunt mari demonstratii ,insa Trump isi vede de treaba si a dat afara pe procurorul general care nu a fost de acord cu masurile lui . Oare nu ar trebui sa luam si noi exemplu de la americani , pentru ca nu putem pune la indoiala ca in America nu este democratie .