Tuesday , April 30 2024

Un tânăr arestat la domiciliu a ajuns în Arestul IPJ Suceava pentru că nu a fost găsit acasă de polițiști

Un tânăr de 18 ani din Fălticeni, arestat la domiciliu pentru că a condus în mai multe rânduri beat și fără permis de conducere, a fost arestat preventiv după ce nu a fost găsit acasă de polițiști 

 arestat

Polițiștii Compartimentului Supravegheri Judiciare Fălticeni au efectuat activități cu privire la modul de respectare a condițiilor impuse prin încheierea din 26 noiembrie 2016, dispusă de Judecătoria Fălticeni, prin care față de Bogdan-Dumitru Nichita, de 18 ani, din municipiul Fălticeni, s-a luat măsura preventivă a arestului la domiciliu, prilej cu care a fost făcută o vizită inopinată la locuința inculpatului, acesta nefiind găsit acasă.

În baza unor informații primite și valorificate de polițiști, Bogdan-Dumitru Nichita a fost depistat pe strada Armatei din municipiul Fălticeni, astfel că a fost anunțată Judecătoria Fălticeni despre încălcarea cu rea credință de către inculpat a obligației de a nu părăsi imobilul în care execută măsura arestului la domiciliu și la data de 6 ­ia­nuarie 2017, în baza solicitării organelor de poliție, Judecătoria Fălticeni a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv pe o durată de 30 de zile, cu precizarea că mandatul de arestare preventivă va fi dispus la data rămânerii definitive a încheierii. La data de 11 ianuarie a.c. a fost emis mandatul de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile, inculpatul Bogdan-Dumitru Nichita fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Suceava.

La data de 29 septembrie 2016, Nichita a fost condamnat de Judecătoria Fălticeni la trei luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere. La data 16 noiembrie a anului trecut, tânărul s-a urcat la volanul unei mașini, având o alcoolemie de 1,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, oprindu-se cu autoturismul în poarta unei case din Fălticeni. Procurorii au cerut arestarea lui preventivă, însă magistrații l-au lăsat pe Bogdan Nichita să plece acasă.

După ce s-a oprit cu un autoturism BMW în poarta unei locuințe din Fălticeni, tânărul a recidivat în seara de 25 noiembrie 2016, de această dată la volanul unui autoturism Mercedes ML. Două echipaje din cadrul Poliției municipiului Fălticeni l-au oprit la ora 18.00, pe strada 2 Grăniceri din localitate, când se deplasa cu mașina din direcția Roman către Fălticeni și l-au blocat pentru a nu încerca să fugă. Nichita se afla sub control judiciar, începând cu data de 16 noiembrie 2016 și față de el s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Suceava. De asemenea, pe numele lui a fost întocmit un nou dosar penal privind infracțiunea de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”.

A doua zi, polițiștii l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni în vederea luării unei măsuri privative de libertate. Procurorul de caz a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Fălticeni înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile începând cu data de 26 noiembrie a.c..

În urma audierii inculpatului, judecătorul a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …