Tuesday , April 30 2024

Grădiniță nouă în Adâncata, construită printr-un parteneriat între Ministerul Educației și Uniunea Arhitecților din România

Din cele trei propuneri înaintate Ministerului de către ISJ Suceava, această unitate de învățământ a fost singura selectată. Conform primarului din Adâncata, Viorel Cucu, comunitatea are nevoie de această construcție, actuala grădiniță funcționând în aceeași clădire cu școala . 15 arhitecți vor proiecta în urmă­toarele patru luni construcția, extinderea și reparația a 15 unități de învățământ din 15 județe. Banii pentru realizarea lucrărilor vor veni de la investitori privați

scoli ministerul educatiei

O nouă grădiniță va fi construită în comuna Adâncata, în urma unui protocol încheiat între Ministerul Educației și Uniunea Arhitecților din România. Din cele trei propuneri înaintate Ministerului de către ISJ Suceava, această unitate de învățământ a fost singura selectată. Si la nivel național a fost selectată câte o singură unitate școlară din fiecare din cele 15 județe care vor beneficia de pe urma parteneriatului dintre Minister și Uniunea Arhitecților.
In vederea inițierii proiectului, fiecare inspectorat școlar județean a propus trei  unități de învățământ care să se încadreze în criteriile eligibile derulării proiectului, câte una pentru fiecare dintre cele trei criterii: primul criteriu viza construirea unei clădiri noi pentru unitatea de învățământ selectată, cel de-al doilea criteriu se referea la extinderea și modernizarea clădirii școlii, iar cel de-al treilea criteriu se referea la reabilitarea clădirii existente.
Din cele 100 de propuneri înaintate de inspectoratele județene, au fost selectate 15 unități de învățământ din 15 județe: Arad, Bacău, Covasna, Hunedoara, Neamț, Botoșani, Buzău, Cluj, Satu-Mare, Suceava, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Constanța, Ialomița și Tulcea.
Inspectoratul Scolar Județean Suceava a făcut următoarele propuneri: pentru primul criteriu a fost propusă construirea unei Grădinițe cu Program Normal în comuna Adâncata, pentru cel de-al doilea criteriu a fost propusă spre extindere și modernizare Scoala Gimnazială ”Nicolae Stoleru” din Baia, iar pentru criteriul trei, cel care viza reabilitarea clădirii existente, ISJ Suceava a propus în cadrul inițiativei Scoala Gimnazială Todirești.
Primarul din Adâncata, Viorel Cucu: „Comunitatea are nevoie de această construcție, actuala grădiniță funcționând în aceeași clădire cu școala”
„Noi am avut un proiect depus pe AFIR, însă acesta a fost respins din cauza unei erori de procedură și voiam să depunem un alt proiect la următoarea sesiune. In Adâncata sunt înscriși la grădiniță 140 de copii. Avem cu adevărat nevoie de o grădiniță nouă în comună, întrucât în acest moment grădinița funcționează în aceeași clădire cu școala”, a declarat ieri primarul Viorel Cucu.
După încheierea lucrărilor la cele 15 unități de învățământ, acestea vor obține toate avizele de funcționare.
Prin protocolul încheiat între Ministerul Educației și Uniunea Arhitecților din România, 15 arhitecți vor proiecta în următoarele patru luni construcția, extinderea și reparația a 15 unități de învățământ care prezintă probleme grave și au nevoie urgentă de intervenție. Această inițiativă ar putea sta la baza unui plan de acțiune care va fi implementat la nivel național. Banii pentru realizarea lucrărilor la cele 15 unități de învățământ vor veni din partea unor investitori privați. (Alexandra IONICA)
 

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …