Tuesday , April 30 2024

Ministrul Transporturilor, candidat la parlamentare pe listele PNL

buse

Ministrul Transporturilor, Petru Sorin Buse, ar putea candida pe listele PNL la alegerile parlamentare.
Astfel, acesta va demisiona saptamana viitoare din Guvern, relateaza surse oficiale citate de News.ro.
Candidatura lui Buse ar urma sa fie in judetul Bihor, unde sa deschida lista pentru Camera Deputatilor, in timp ce la Senat o va deschide Cornel Popa.
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat pentru Ziare.com ca momentan nu a fost inregistrata o demisie a ministrului Transporturilor: “Nu am informatii despre asa ceva”.
La randul sau, europarlamentarul Daniel Buda, care a fost imputernicit sa semneze listele de candidati ai PNL la alegeri, in locul lui Vasile Blaga, ne-a declarat ca nu are informatii sigure despre discutii cu Buse.
“Nu am informatii sigure in aceasta zona. Partidul va face anuntul la momentul la care se va impune. Deocamdata nu am informatii in aceasta directie.
Discutii au fost cu foarte multi oameni din diverse zone, dar personal nu am purtat discutii cu domnia sa. Asta nu inseamna ca n-au fost. Nu exclud purtarea unor discutii cu persoane care sa vina sa candideze pe listele noaste la parlamentare”, a spus Daniel Buda, pentru Ziare.com.
Sorin Buse este ministru al Transporturilor din luna iulie, cand l-a inlocuit pe Dan Costescu.
Prim-ministrul Dacian Ciolos le-a cerut ministrilor sa demisioneze in momentul in care se decid sa candideze la alegerile parlamentare.
Miercuri, USR a anuntat ca negociaza cu 5-6 ministri si secretari de stat pentru candidaturi la parlamentare, iar primul care a demisionat pentru a fi pe listele formatiunii lui Nicusor Dan este Manuel Costescu, secretar de stat in Ministerul Economiei, ce va candida in diaspora.

Vezi si

Codul silvic, adoptat de Senat

Senatul a adoptat, luni, cu numeroase amendamente, proiectul de lege privind Codul silvic, iniţiat de …