Wednesday , May 15 2024

Trei suceveni care faceau parte dintr-o retea de hoti de utilaje, retinuti ieri

N indivizii au furat la `nceputul acestei luni un excavator din incinta unei firme din Suceava, pe care l-au dus la Constan]a, s\ `l v=nd\ n cei trei indivizi, unul din Ad=ncata [i doi din Zvori[tea, au fost re]inu]i `n vederea arest\rii n din re]ea mai f\cea parte un turc cu re[edin]a `n Ploie[ti, dar [i un alt rom=n, dintr-o comun\ ilfovean\ n ieri, la re[edin]ele ho]ilor de utilaje au fost f\cute perchezi]ii, pentru ob]inerea de probe

Poli]i[tii din cadrul Serviciului de Investiga]ii Criminale al I.P.J. Suceava au documentat activitatea infrac]ional\ a unui grup suspectat c\, la data de 04.02.2011, a sustras un excavator din incinta unei societ\]i comerciale din Suceava. În urma activit\]ilor de cercetare penal\ [i criminalistice realizate au fost identifica]i suspec]ii de comiterea faptei ca fiind Andrei Z.  de 20 ani din satul C\lug\reni, comuna Adâncata, Andrei C. de 23 ani din satul Stânca, comuna Zvori[tea [i Alexandru S. de 23 ani din Zvori[tea, care au sustras utilajul [i l-au transportat în localitatea {tef\ne[tii de Jos, jude]ul Ilfov. Utilajul a depozitat [i s-a intermediat valorificarea în jude]ul Constan]a prin intermediul lui Constantin N. de 51 ani sat G\lbina]i, jude]ul C\l\ra[i care locuie[te f\r\ forme legale în municipiul Bucure[ti [i cet\]eanul turc Zafir K.  de 39 ani cu re[edin]a în municipiul Ploie[ti.
Ast\zi, în baza autoriza]iilor emise de Judec\toria Suceava au fost efectuate patru perchezi]ii domiciliare în jude]ul Suceava, una în municipiul Bucure[ti [i una în jude]ul Ilfov, fiind identificate [i ridicate probe [i mijloace materiale de prob\ care indic\ faptul c\ suspec]ii sunt implica]i în furtul [i traficul de utilaje industriale [i agricole  – seturi poansoane, pl\cu]e martor, chei contact, un tractor MAX TRACK INTERNATIONAL, pl\cu]e înmatriculare, documente înmatriculare contraf\cute, manuale utilizare pentru diferite utilaje, chitan]e Western Union, documente identitate falsificate. De asemenea, au fost identificate [i ridicate dou\ pistoale cu bile, de]inute ilegal de Andrei Z..
Utilajul furat din Suceava a fost identificat în jude]ul Constan]a la 16 februarie 2011 [i a fost restituit p\r]ii v\t\mate.
În activit\]ile desf\[urate de poli]i[tii IPJ Suceava, Direc]ia de Investiga]ii Criminale a fost acordat sprijin în punerea în executare a dispozi]iilor instan]ei cu privire la Constantin N. [i Zafir K. [i în asigurarea coordon\rii cu Serviciilor Investiga]ii Criminale ale IPJ Ilfov, Giurgiu [i Constan]a.
Fa]\ de Andrei Z., Andrei C. [i Alexandru S. s-a dispus re]inerea pe o durat\ de 24 ore pentru comiterea infrac]iunii de furt calificat, urmând a fi prezenta]i instan]ei de judecat\ cu propuneri de arestare preventiv\. (N.R.)

Vezi si

În premieră, cinci fete participă la Campionatul European al Tinerilor Silvicultori, găzduit în acest an de Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc

Campionatul European al Tinerilor Silvicultori – European Championship in Forestry Skills va fi găzduit, în …