Tuesday , April 30 2024

Microbuz plin cu țigări de contrabandă depistat în trafic de polițiștii de frontieră, la Gălănești

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat și confiscat dintr-un microbuz oprit în trafic, dar și la frontiera verde țigări de contrabandă în valoare de 27.000 de lei. Doi botoșăneni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă 

 contrabanda galanesti


La data de 22 septembrie 2016, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 13.40, a fost depistat în tra­fic, pe raza localității Gălănești, un microbuz Mercedes Vito, despre care existau date că transportă țigări de contrabandă. Polițiștii de frontieră au oprit pentru control microbuzul respectiv, la volanul căruia se afla Vasile B., de 31 de ani, însoțit de Ionuț B., de 32 de ani, ambii domiciliați în municipiul Botoșani. În urma controlului făcut, polițiștii au observat în portbagajul microbuzului două colete care conțineau țigări de contrabandă, motiv pentru care cei doi botoșăneni, împreună cu mașina lor, au fost duși la sediul sectorului, în vederea continuării cer­cetărilor. Ca urmare a controlului amănunțit făcut asupra microbuzului, a fost descoperită cantitatea de 1.060 de pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană. Tigările în valoare de 10.600 de lei au fost confiscate, microbuzul în valoare de 15.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul SPF Vicovu de Sus, iar cei doi botoșăneni s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.
De asemenea, pe timpul unei misi­uni desfășurate la frontiera de stat, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au descoperit și confiscat 1.500 de pachete cu țigări de contrabandă în valoare totală de 16.500 de lei. În acest caz sunt făcute cercetări pentru găsirea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale a acestora. (D.Z.)

Vezi si

Recomandări ale pompierilor suceveni pentru petrecerea în siguranță a minivacanței de 1 Mai și Paști

 În perioada premergătoare și pe timpul minivacanței de 1 Mai și a sărbătorilor prilejuite de …

One comment

  1. Doar o intrebare ; cum de au ajuns tigarile tocmai la Galanesti , de ce nu au fost depistate cand au trecut granita ?