Sunday , April 28 2024

Aeroportul libian din Benghazi a fost bombardat

Pistele aeroportului din Benghazi, al doilea oraş din Libia, situat la 1.000 de kilometri est de Tripoli, au fost bombardate, făcând imposibilă aterizarea avioanelor companiei egiptene EgyptAir, a declarat marţi şeful diplomaţiei egiptene, Ahmad Aboul Gheit.

“Pistele aeroportului din Benghazi au fost bombardate”, a declarat ministrul, fără a oferi alte detalii, la finalul unei întrevederi cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, aflată în vizită în Egipt.

Această situaţie a făcut “imposibilă aterizarea avioanelor EgyptAir” pe acest aeroport, a adăugat el, sfătuindu-i pe egipteni să “rămână acasă pentru a evita pericolele pe drumul de 500 de kilometri până la frontieră”.

Două avioane militare egiptene, care au decolat marţi spre Tripoli pentru a repatria cetăţenii ce doresc să părăsească ţara, au fost autorizate de autorităţile libiene să aterizeze, a afirmat el.

În total, patru avioane militare şi alte patru avioane ale EgyptAir urmează să meargă în Libia pentru repatrieri, a precizat ministrul.

Aproximativ 5.000 de cetăţeni egipteni au părăsit Libia luni, în special pe cale rutieră.

Vezi si

Serviciile secrete americane consideră că Putin probabil nu a ordonat uciderea lui Navalnâi

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat …