Friday , May 3 2024

Viitorul premier al Marii Britanii va fi o femeie

may- leadsom

După retragerea surprinzătoare a lui Boris Johnson, fostul primar al Londrei, a venit și rândul lui Michael Gove, ministrul Justiției, să fie eliminat din cursa pentru conducerea partidului Conservator din Marea Britanie.
Succesorul lui David Cameron va fi o femeie. Ministrul de Interne Theresa May și ministrul Energiei Andrea Leadsom sunt ultimele doua candidate ramase in cursa pentru șefia Partidului Conservator, implicit pentru a-i succede prim-ministrului demisionar David Cameron.
După ce Michael Gove i-a întors spatele candidatului de la acea vreme, Boris Johnson, iar acesta din urmă s-a retras, politicianul a avut parte de o lovitură uriaşă, fiind eliminat dintre candidaţi. Astfel, Michael Gove nu va mai putea participa nici la alegerile pentru funcţia de prim-ministru al Angliei, în toamnă.
Conservatorii au votat in a doua runda pentru selectarea liderului formațiunii politic, iar ministrul Justiției, Michael Gove, a fost eliminat.
Theresa May a iesit victorioasa și in cea de-a doua runda de alegeri, dupa ce a reusit sa obtina sustinerea a 199 de conservatori.
 

Vezi si

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis, premiat de Atlantic Council ”pentru rolul său în leadershipul transatlantic și european”

Președintele Klaus Iohannis va fi printre laureații prestigioaselor premii anuale ale organizației Atlantic Council, considerate …