Monday , April 29 2024

Succes românesc la Cannes. "Câini", în regia lui Bogdan Mirică,a câştigat premiul criticilor la sectiunea "Un certain regard"

bogdan mirica-caini

Lungmetrajul “Câini”, regizat de Bogdan Mirică, a obţinut premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film, în secţiunea Un Certain Regard. Totodată, coproducţia românească “Toni Erdmann”, de Maren Ade, a obţinut acelaşi premiu (FIPRESCI), în cadrul Competiţiei Oficiale, conform variety.com.
Lungmetrajul „Toni Edermann” regizat de Maren Ade, care spune povestea unui tată ce face o vizită surpriză fiicei sale, cu Ada Solomon printre coproducători, se află în selecţia oficială a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de la Cannes.
Filmul aduce o tuşă nemţească la Cannes prin regia lui Maren Ade, una dintre cele trei regizoare cu pelicule înscrise în competiţie. Peter Simonischek joacă rolul masculin principal al filmului, Winfried/ Toni, care dă şi numele peliculei. Lungmetrajul surprinde povestea unui tată ce programează o vizită neaşteptată fiicei sale care lucrează în România, în Bucureşti.
Fără să-i dea vreun avertisment, Winfried, 65 de ani, este de părere că fiica sa, Ines, 37 de ani, şi-a pierdut simţul umorului şi decide să o suprindă cu diferite farse poznaşe şi glume, însă totul ia o turnură neaşteptată.
 

Vezi si

Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic, vândut la licitație cu 1,175 milioane de lire

Un ceas de aur găsit împreună cu corpul celui mai bogat pasager al vasului Titanic …