Sunday , April 28 2024

O cursă EgyptAir între Paris şi Cairo a dispărut de pe radar

zona avion disparut

Un avion al EgyptAir care făcea legătura între Paris și Cairo a dispărut în această dimineață de pe ecranele radarelor, a anunțat compania aeriană, citată de agențiile EFE și AFP.
UPDATE 08:50 Potrivit contului de twitter al egyptair, lista pasagerilor care se aflau în avionul dispărut cuprinde 12 naţionalităţi. Detaliat: 30 egipteni, 15 francezi, doi irakieni, un britanic, un belgian, un sudanez, un portughez, un algerian, un canadian şi o persoană din Ciad, un kuweitian şi un saudit
UPDATE 08:45 Într-uninterviu acordat CNN, vicepreşedintele Egypt’Air, Ahmed Abdel a declarat că în avion se aflau 53 de pasageri, trei membri ai personalului de securitate, doi piloţi şi cinci membri ai echipajului – în total, 66 de persoane, informaţie care le contrazice informaţiile anterioare. De asemenea, Abdel a precizat că nu a fost emis niciun semnal de alertă din avionul care a dispărut subit.
UPDATE 8.30 Doua aeronave, un C-130 si un avion de avertizare timpurie au fost trimise în căutarea avionului dispărut, au anuntat oficiali ai statului major elen.
De asemenea, o fregata se indreapta spre largul Mediteranei, iar elicoptere sunt in stand-by pe insula sudica Karpathos pentru potentiale operatiuni de salvare sau recuperare.
UPDATE 8.00 Potrivit flightradar24.com, ultima pozitie aeronavei transmisa de sistemele de la bord a fost deasupra Marii Mediterane.
O cursă EgyptAir, de la Paris la Cairo, a dispărut de pe radare, a anunţat compania pe Twitter, relatează CNN.
Într-un scurt comunicat pe rețelele sociale, EgyptAir a informat că zborul 804 era efectuat de un avion de tip Boeing 737-800 care decolase miercuri noaptea de pe aeroportul ‘Charles de Gaulle’ din Paris, urmând să aterizeze la Cairo joi dimineață, însă potrivit bbc.com, care citează site-ul flightradar24.com, aparatul este de tip Airbus A320.
În avion se aflau 59 de pasageri și 10 membri ai echipajului, potrivit mass-media. Guvernul egiptean nu a făcut niciun anunţ oficial. La bordul aparatului se aflau şi doi bebeluşi.
Avionul zbura la o altitudine de 11.000 de metri în momentul în care a dispărut deasupra mării Mediterane, în spaţiul egiptean.
Zborul MS804 a pierdut contactul cu radarul la ora 02:45, ora locală, potrivit bbc.com. Operaţiunile de căutare sunt coordonate cu ajutorul autorităţilor elene, potrivit aceleiaşi surse.
Aparatul plecase din Paris la ora locală 23:09 (21:09 GMT) şi urma să ajungă în capitala egipteană joi, în jurul orei locale 03:00.
În martie, un aparat al companiei EgyptAir a fost răpit şi deturnat spre Cipru. Atacatorul, care luase ostatici, s-a predat ulterior şi toţi ostaticii au fost eliberaţi.
În octombrie, un avion de linie rusesc care decolase din staţiunea Sharm el-Sheikh s-a prăbuşit în Peninsula Sinai. 224 de persoane aflate la bordul aparatului şi-au pierdut viaţa. Oficialităţile ruse au informat că avionul fusese doborât de un dispozitiv exploziv. Ulterior, gruparea Stat Islamic a anunţat că militanţii săi ar fi plasat bomba în avion.
 
 

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …