Friday , May 3 2024

Ministrul Sănătății, chemat la raport în Parlament, in fata unei sali goale. Trei sferturi dintre senatori, absenți

senat gol

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a participat, astăzi, la dezbaterea ”Ora ministrului” din plenul Senatului, printre temele de discuție numărându-se salarizarea personalului medical. Trei sferturi dintre senatori au lipsit, în condiţiile în care chiar ei l-au invitat pe Achimaș-Cadariu pentru a le prezenta situaţia din acest domeniu, potrivit Mediafax.
Ministrul Sănătăţii a ajuns în sala de plen a Senatului la ora convenită – 9.30, pentru a vorbi la “Ora Ministrului”, însă în sală erau doar câţiva senatori. Cu câteva minute înainte de ora 10.00, unul dintre secretarii de şedinţă a făcut apelul nominal, pentru verificarea cvorumului necesar pentru începerea şedinţei.
Preşedintele de şedinţă, Augustin Mitu, a făcut chiar un apel către senatori pentru a putea începe şedinţa.
“Declar deschisă şedinţa. Şi-au anunţat prezenţa 82 de colegi, dar vom verifica la vot acest lucru“, a spus, de la microfonul Senatului, Augustin Mitu.
Şedinţa a putut fi deschisă deoarece şi-au înregistrat prezenţa 82 de senatori, adică mai mult de 50%+1 (care înseamnă exact 82 de senatori).
Primul vot, cel pe ordinea de zi a şedinţei, a fost dat de doar 44 de senatori.
Ministrul Sănătăţii a fost chemat, marţi în Senat, la Ora Ministrului, să discute despre salarizarea unică a personalului medical şi sanitar, programul de rezidenţiat şi alte probleme din sănătate.
Președintele Comisiei pentru sănătate publică din Senat, Ion Luchian, a înaintat Biroului permanent un document cu tematica propusă pentru dezbatere în plen.
realitatea.net

Vezi si

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis, premiat de Atlantic Council ”pentru rolul său în leadershipul transatlantic și european”

Președintele Klaus Iohannis va fi printre laureații prestigioaselor premii anuale ale organizației Atlantic Council, considerate …