Tuesday , May 7 2024

Graffiti-ul realizat peste noapte de Bansky in tabara de refugiati din Calais. Mesajul transmis de artist

Un nou graffiti semnat de artistul britanic Bansky a aparut in tabara de refugiati din Calais, in nordul Frantei. Imaginea il ilustreaza pe Steve Jobs si are o descriere cat se poate de simpla: “fiul unui migrant din Siria”.
bansky-jobs1

Bansky a ajuns in mijlocul “junglei de la Calais”, oras transformat peste noapte intr-o tabara de refugiati ce adaposteste 3.000 de persoane din tari precum Sudan, Siria si Afganistan.
Artistul a pictat pe un zid imaginea fondatorului Apple, pe care a publicat-o apoi si pe site-ul personal, pentru a sugera ca unul din cei mai importanti antreprenori din ultimii ani a reusit sa schimbe lumea doar pentru ca tatal sau a fost primit in SUA cu ani in urma.
“Suntem lasati sa credem ca migratia stoarce resursele tarii, insa Steve Jobs a fost fiul unui migrant sirian. Apple este cea mai profitabila companie din lume si plateste peste 7 miliarde de dolari in fiecare an pe taxe – si exista doar pentru ca a primit in tara un tanar din Homs”, a declarat artistul intr-un interviu rar acordat presei britanice.
bansky-steve jobsBanksy si-a castigat faima prin picturile sale in spatiul public, pe care le realiza, la inceput, ca anonim. Tot incognito a fost si in Gaza, bombardata masiv de aviatia israeliana, in campania declansata asta-vara impotriva organizatiei teroriste Hamas.
La sfarsitul lui februarie, artistul a postat pe Internet imagini cu trei dintre lucrarile sale pictate pe zidurile caselor distruse din Gaza. Una dintre creatii – infatisand-o pe Niobe, zeita “mama primordiala” din mitologia greaca – a fost pictata pe o usa metalica, singurul vestigiu ramas intact dintr-o casa rasa de pe fata pamantului.
stirileprotv.ro

Vezi si

1,6 milioane de persoane la concertul gratuit susținut de Madonna pe plaja Copacabana din Brazilia

Peste un milion de persoane s-au înghesuit sâmbătă pe plaja Copacabana din Brazilia pentru un …