Tuesday , April 30 2024

Primăria Suceava are de recuperat 3,5 milioane de lei de la Termica

Primăria suceveană a fost admisă pe lista creanţelor societăţii Termica şi reprezintă 4% din totalul de creanţe. Pe aceeaşi listă sunt Bioenergy – cu 22,95% din creanţe, ACET 12,54%, Finanţe – 17,42%, Banca Românească – 7,72% u cel mai mare creditor rămâne Unicom Holding cu 27,43% din totalul datoriilor  

termica1 [800x600]

Primăria municipiului Suceava are de recuperat suma de 3,5 milioane de lei de la falimentara Termica. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat că unitatea administrativ teritorială a fost admisă pe lista creanţelor societăţii Termica şi reprezintă 4% din totalul de creanţe. Banii pe care Primăria Suceava îi are de recuperat de la Termica au fost plătiţi pentru furnizarea energiei electrice şi a apei utilizate de societatea falimentară. “Primăria municipiului Suceava a fost admisă în tabloul final de creanţe la Termica, cu o creanţă de trei milioane cinci sute de lei, aceasta provenind din sumele pe are Primăria Suceava le-a plătit la E.ON energie şi la ACET şi vor mai creşte, pe măsură ce noi plătim la ACET, că avem un grafic de eşalonare. Această sumă înseamnă 4% din total creanţe. Trebuie spus că s-a modificat raportul creditorilor majoritari astfel: Primăria municipiului Suceava are 4%, Bioenergy – 22,95%, ACET 12,54%, Finanţe – 17,42%, Banca Românească – 7,72%, deci, undeva peste 60% este o grupare a creditorilor majoritari, însă Unicom rămâne în continuare cel mai mare creditor cu 27,43%, dar nu mai este majoritar”, a explicat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
In toată această poveste există şi o parte bună, după cum a spus edilul sucevean, şi anume faptul că acum se vor face licitaţii în cadrul cărora se vor vinde anumite echipamente ale Termica. “Este şi un lucru bun aici, s-a stabilit faptul că se vând anumite echipamente de acolo, la proceduri de licitaţie, iar Primăria municipiului Suceava va participa la licitaţie pe active grupate pentru activitatea de transport şi distribuţie. Este un avantaj pentru că sunt nişte proceduri legale şi corecte, iar dacă nu se adjudecă la prima etapă se merge la a doua sau a treia etapă şi sperăm să obţinem un preţ cât mai bun”, a explicat primarul Ion Lungu. (I.G.N.)

Vezi si

Recomandări ale pompierilor suceveni pentru petrecerea în siguranță a minivacanței de 1 Mai și Paști

 În perioada premergătoare și pe timpul minivacanței de 1 Mai și a sărbătorilor prilejuite de …