Tuesday , April 30 2024

Suveranul Pontif în SUA: Papa Francisc a refuzat dineul oficial şi a luat masa împreună cu oamenii străzii

papa-sua

În capitala americană, Papa Francisc a refuzat să participe la un dineu dat în cinstea lui, oferit de Congresul american şi a preferat să ia masa în stradă, cu 300 de oameni fără adăpost.
Liderul Bisericii Catolice, care se află în prima vizită oficială în SUA, a ajuns la New York, acolo unde va deschide cea de-a 70-a Adunare Generală a ONU.
La Washington, Suveranul Pontif s-a adresat în premieră Congresului american şi a luat masa cu oamenii fără adăpost, refuzând să participe la un dineu oficial organizat de gazde. Papa a mâncat împreună cu aproximativ 300 de oameni ai străzii, potrivit România TV.
Impresiile celor împreună cu care Suveranul Pontif a mâncat sunt impresionante. “Este un lucru bun, ca Cina cea de Taină a lui Iisus. Doar că noi luăm cina cu Papa”, a spus unul diontre nevoiaşi. “Am simţit de parcă mi-a trecut energie prin mână când m-a atins”, a spus un altul.
Cu doar câteva ore înainte, Papa a ţinut un discurs istoric în Congresul american. Peste 500 de congresmeni s-au înghesuit în plen, în timp ce mii de oameni, adunaţi în faţa clădirii Congresului, l-au putut urmări pe un ecran gigant.
Vizita Papei a stârnit imaginaţia americanilor iubitori de animale. Aceştia şi-a îmbrăcat patrupedele în costumaţii asemănătoare straielor papale.
 
 

Vezi si

Atenționare MAE: Greve în lanț pe Aeroportul Heathrow din Londra. Prima, a Poliției de Frontieră, până pe 2 mai

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Regatul Unit al Marii …