Thursday , May 9 2024

OIL D Negru, ultima reduta a familiei Negru, intra in insolventa

N Dumitru Andrei Negru, administrator la SC OIL D Negru SRL, a cerut, `n calitate de administrator, declan[area procedurii insolven]ei la firma pe care o conduce n t=n\rul manager de 27 de ani, fiul lui Dumitru Negru, cel care a dus greul luptei cu fiscul `n ultimii zece ani, arat\ c\ firma are datorii de peste 22 de miliarde de lei vechi la furnizori [i la b\nci n printre furnizori se num\r\ [i societatea ODN SRL, care este administrat\ de acela[i Dumitru Andrei Negru, dar [i BCR, respectiv firma bucure[tean\ Plan OIL SRL

Afacerile cu carburan]i ale familiei Negru au intrat `n mare impas, la `nceputul acestui an. Dumitru Andrei Negru, fiul mai cunoscutului om de afaceri Dumitru Negru, `n calitate de administrator la SC OIL D Negru SRL, firm\ cu sediul `n ora[ul Frasin, a cerut, `n data de 5 ianuarie a.c. Tribunalului Suceava, deschiderea procedurii generale a insolven]ei  [i admiterea cererii de reorganizare a activit\]ii societ\]ii. ~n motivarea acestei cereri, administratorul de 27 de ani a societ\]ii a ar\tat c\ firma, care desf\[oar\ activit\]i `n domeniul `ntre]inerii [i repar\rii autovehiculelor dar [i a distribu]iei [i comercializ\rii de carburan]i prin sta]ii PECO, nu mai poate face fa]\ crizei. ~ncep=nd cu anul 2009, activitatea societ\]ii a `nregistrat  dificult\]i serioase.
N Marii produc\tori de carburan]i, de]in\tori de rafin\rii, identifica]i ca fiind principalii vinova]i pentru decesul afacerii OIL D Negru
Astfel, activitatea de repara]ii auto a avut de suferit, `nregistr=ndu-se sc\deri semnificative ale veniturilor ce au afectat echilibrul financiar al societ\]ii. “Nici prin activitatea de distribu]ie [i comercializare a carburan]ilor prin sta]iile proprii nu au ie[it rezultatele scontate”, se arat\ `n cererea semnat\ de administratorul firmei, care a indentificat drept cauz\ principal\ intrarea pe pia]\ a marilor distribuitori de carburan]i care au propriile rafin\rii [i care practic\ pre]uri la poarta rafin\riei ce nu aduc niciun profit pentru distribuitorii mici cum este OIL D Negru SRL. “Astfel, societatea noastr\ este nevoit\ s\ practice pre]uri la carburan]i care nu asigur\ nici m\car un profit minim”, se mai arat\ `n cererea de deschidere a procedurii insolven]ei.
N Administratorul SC OIL D Negru invoc\ datorii de peste 5 miliarde de lei vechi c\tre ODN SRL, societate pe care tot el o conduce
Conform actelor contabile, societatea `nregistreaz\ datorii de peste 4 miliarde de lei vechi c\tre SC Plan Oil SRL Bucure[ti, distribuitor de carburan]i, alte peste 5 miliarde de lei vechi c\tre SC ODN SRL Suceava societate la care administrator este chiar Dumitru Andrei Negru, cel care a cerut, tot `n calitate de administrator, deschiderea procedurii insolven]ei la OIL D Negru SRL. Dar datoria cea mai mare, aproape 13 miliarde de lei vechi, o reprezint\ un `mprumut pe care firma ce ar urma s\ intre `n insolven]\ l-a angajat la BCR [i care nu a fost restituit.
Pe acest fond s-a cerut acceptarea unui plan de reorganizare a activit\]ii firmei, ar\t=ndu-se c\ “ne afl\m `n negocieri cu c=teva societ\]i importante, `n special de construc]ii, care de]in parcuri de autovehicule mari [i care doresc o colaborare cu societatea noastr\, odat\ cu `nceperea sezonului de construc]ii. Concretizarea acestor contracte ar conduce [i la achitarea datoriilor `nregistrate de societate la ora actual\”, argumenteaz\ administratorul Dumitru Andrei Negru.
N S-a cerut devansarea judec\rii cererii de insolven]\, sub presiunea creditorilor
Dup\ ce Tribunalul Suceava a stabilit ca prim termen pentru judecarea cererii de deschidere a procedurii insolven]ei `naintate de administratorul de la SC OIL D Negru pentru data de 1 februarie a.c., acesta a cerut o preschimbare a termenului de judecare, pentru c\, arat\ Dumitru Andrei Negru, “exist\ posibilitatea demar\rii unor ac]iuni de executare silit\ din partea creditorilor ce ar putea afecta patrimoniul societ\]ii `n detrimentul celorlal]i creditori”. Judec\torii au `n]eles solicitare [i au stabilit termen de judecat\ `n acest dosar pentru data de 25 ianuarie a.c.
N Fra]ii Negru, buni de plat\ la stat cu peste 10 miliarde de lei vechi
~n toamna anului trecut, Tribunalul Suceava a respins apelul declarat Dumitru Negru [i Viorel Negru,  împotriva unei sentin]e pronun]ate anterior de Judec\toria Suceava.
Cel mai mult i-a durut pe cei doi afaceri[ti suceveni faptul c\ instan]a a stabilit ca ace[tia s\ pl\teasc\ `mpreun\ statului peste 10 miliarde de lei vechi, condamn\rile la `nchisoare cu suspendare ce le-au fost administrate fiind cel mai mic dintre r\ul ce li s-a `nt=mplat. Cele zece miliarde de lei vechi, prejudiciu adus bugetului statului, provin din afacerile pe care cei doi le-au `nv=rtit la SC ELDO FOREST SRL la `nceputul anilor 2000.
N Familia Negru a sc\pat ca prin minune de plata c\tre stat a peste 145 de miliarde de lei vechi
~n anul 2002, fra]ii  Viorel [i Dumitru Negru au fost la un pas de a lichida afacerea, dup\ ce Garda Financiar\ ceruse confiscarea unei sume de 74,8 miliarde de lei vechi de la SC OIL D NEGRU SRL.
Dup\ trei ani `ns\, `n 2006, ace[tia au sc\pat  basma curat\ `n urma unei decizii favorabile date de Judec\toria Suceava. De re]inut c\ cei de la Garda Financiar\ calculaser\ dob=nzi [i penalit\]i la suma respectiv\, care ridicau debitul firmei OIL D NEGRU la peste 145 de miliarde de lei vechi.  Banii reprezentau  contravaloarea carburan]ilor comercializa]i `ntr-un anumit interval al anului 2002, pentru care au fost emise documente fiscale ce nu corespundeau tipului proasp\t introdus `n circula]ie de c\tre Ministerul Finan]elor Publice, la acea vreme. Ca s\ se pun\ la ad\post de eventualitatea scoaterii la v=nzare a bunurilor firmei de c\tre fisc, fra]ii Negru au decis s\ `nstr\ineze, `n interiorul cercului lor de apropia]i, bunurile societ\]ii,  la  care, dup\ ce apele s-au lini[tit, a fost numit ca administrator fiul lui Dumitru Negru – Dumitru Andrei, acum `n v=rst\ de 27 de ani. (Neculai RO{CA)

Vezi si

Fiecare elev de la Liceul cu Program Sportiv are propriul dulăpior pentru rechizite și lucruri personale. Telefoanele vor fi ”încuiate” în timpul orelor

În urmă cu un an de zile, conducerea Liceului cu Program Sportiv Suceava implementa, în …