Sunday , May 5 2024

DNA ripostează la atacul lui Ponta. Documentul făcut public de premier nu este expertiza de la dosar

ponta dna

DNA face noi precizări după ce premierul Victor Ponta a postat pe Facebook un document, din care reieşea că a plătit în plus 2.000 de lei la stat, explicând că documentul respectiv reprezintă de fapt “un extras din conţinutul opiniei separate a expertului desemnat de inculpatul Șova Dan-Coman”.
DNA a anunţat, miercuri, că prejudiciul produs de premierul Victor Ponta în Dosarul Turceni-Rovinari este de peste 51.300 de lei. La scurt timp, Ponta a reacţionat pe Facebook, susţinând că prezentarea de către DNA, ca urmare a expertizei, a sumei de 51 de milioane de lei ca prejudiciu în dosarul său reprezintă o manipulare.
În acest sens, premierul a prezentat un document.
DNA a revenit şi a precizat că fragmentul postat de Ponta pe reţeaua de socializare este în realitate un extras din conţinutul opiniei separate a unui dintre experţii inculpaţilor.
“Fragmentul postat pe Facebook de inculpatul Ponta Victor Viorel este în realitate un extras din conţinutul opiniei separate a unuia dintre experţii inculpaţilor, respectiv expertul desemnat de inculpatul Șova Dan-Coman şi nu reprezintă nicidecum rezultatul raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză.
Raportul respectiv a fost întocmit de un expert independent, desemnat de organul judiciar, în conformitate cu art. 172 şi următoarele CPP.
Expertul judiciar independent desemnat în cauză a stabilit că valoarea prejudiciului produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei, aşa cum se arată în comunicatul nr 1384/VIII/3 din data de 19 august 2015, postat la www.pna.ro. Menţionăm că raportul integral de expertiză fiscală și contabilă conţine 29 de file şi 8 anexe”, a precizat DNA, potrivit Agerpres.
Premierul Victor Ponta s-a prezentat miercuri la DNA, fiind citat în dosarul Rovinari — Turceni.
 
 

Vezi si

Tradiții de Paști: se ciocnesc ouă roșii sau vine Iepurașul?

Ciocnitul ouălor se face după reguli care diferă de la o zonă la alta, dar …