Tuesday , April 30 2024

Germania propune Grexit temporar. Ce tari o sustin si ce tari se opun

merkel-tsipras

Intalnirea Eurogrupului continua la Bruxelles, unde se decide soarta Greciei. Scenariul unui Grexit pare din ce in ce mai plauzibil.
Presa internationala scria sambata seara tarziu, pe surse, ca Germania, prin vocea ministrului de Finante Wolfgang Schaeuble, respinge planul de reforme propus de premierul Tsipras si propune ca Grecia sa paraseasca zona euro cinci ani, timp in care va primi ajutor umanitar.
The Guardian scria ca ideea unui Grexit temporar nu a fost inca discutata in cadrul Eurogrupului, insa ar circula documente interne in care se vorbeste despre o astfel de propunere.
Jjurnalistii acreditati la Bruxelles au intrat in posesia documentului prin care Ministerul german de Finante propune un Grexit temporar.
Numarul celor care spun “Nu” Greciei, la o saptamana dupa referendumul in care grecii au spus “Nu” Europei, ar fi insa mult mai mare. Presa finlandeza scrie ca si Finlanda respinge planul de reforme al lui Tsipras si sustine iesirea Greciei din eurozona. The Telegraph scrie, tot pe surse, ca ar fi mai multe tari care sustin iesirea Greciei din zona euro. In afara de Germania si Finlanda, se alatura grupului care spun “Nu” elenilor si Olanda, Lituania, Slovacia, Estonia si Slovenia.
In cealalta tabara s-ar afla Comisia Europeana, Franta, Italia si Cipru.
Ministrii de Finante din zona euro se intrunesc din nou duminica dimineata.

Vezi si

Meteo. Ploi în mai multe regiuni în minivacanța de 1 Mai și de Paște

Meteorologii anunţă că, de 1 Mai şi de Paşte, temperaturile vor fi uşor mai ridicate …