Wednesday , May 15 2024

Concurenta la reabilitarea cu bani europeni a strazilor Sucevei

N 14 str\zi din municipiul re[edin]\ de jude] urmeaz\ a fi modernizate, `n urm\torii doi ani, printr-un proiect cu finan]are european\ nerambursabil\, trei oferte fiind depuse din partea mai multor asocieri de firme care au derulat diverse lucr\ri `n jude] n astfel, pentru aceste lucr\ri [i-au depus ofertele asocierea format\ `ntre societ\]ile Calcarul Pojor=ta [i Colas Ia[i, o alt\ asociere dintre firmele Conbucovina [i Florconstruct, precum [i o asociere din care face parte firma SUCT

Mai multe firme concureaz\ pentru reabilitarea unor str\zi importante din municipiul Suceava, lucr\rile urm=nd a se face `n anul acesta [i anul viitor, finan]area fiind european\ [i nerambursabil\. Viceprimarul Viorel Seredenciuc a explicat c\ vineri a avut loc prima etap\ a licita]iei [i anume depunerea ofertelor `n vederea analiz\rii acestora pentru faza a doua a licita]iei. La prima faz\ s-au depus trei oferte din partea unor asocia]ii de firme, o parte a acestor societ\]i fiind din jude]ul Suceava, c=teva din jude]ele vecine Boto[ani [i Ia[i iar constanta `n ce le prive[te o reprezint\ aceea c\ mai toate au contracte `n antrepriz\ sau fac lucr\ri `n subantrepriz\ cu statul. Din prima asociere de firme fac parte, conform celor spuse de Viorel Seredenciuc, societ\]ile Calcarul Pojor=ta [i Colas Ia[i – prima f\c=nd parte din asocierea de firme ce a c=[tigat licita]ia de repara]ie a drumurilor jude]ene, organizat\ de Consiliul Jude]ean Suceava anul trecut iar cea de-a doua este c=[tig\torul licita]iei de construire a [oselei de centur\ a Sucevei, fiind [i cea care a reparat strada Cern\u]i [i a consolidat versantul de Nord – est al Sucevei. Din cea de-a doua asociere fac parte firmele Conbucovina [i Florconstruct, acestea av=nd, de-a lungul timpului, mai multe contracte pentru diverse lucr\ri publice pe teritoriul municipiului Suceava iar din cea de-a treia asociere face parte firma SUCT, societate comercial\ care, de asemenea, a avut mai multe lucr\ri semnificative finan]ate din fonduri publice, at=t `n jude] c=t [i `n municipiul re[edin]\ de jude].
Potrivit viceprimarului Viorel Seredenciuc, prima etap\ va fi cea de analizare a documenta]iilor depuse, urm=nd ca apoi s\ se vad\ ce firme se calific\ iar partea a doua ar fi, conform viceprimarului, depunerea unor oferte de pre] pentru lucr\rile pe care vor s\ le fac\. Este vorba despre modernizarea a 14 str\zi sau por]iuni de str\zi din municipiul Suceava, fiind vorba `n total de aproximativ 12 kilometri de drum. Por]iunea de carosabil cea mai lung\ care va fi reabilitat\ este Calea Unirii pe o distan]\ de 1.635 de metri, strada Plevnei cu 1.144 de metri [i apoi Aleea Dumbr\vii cu o mie de metri, urmat\ la mic\ disrtan]\ de bilevardul 1 decembrie cu 980 de metri. De altfel, toat\ artera principal\ de circula]ie a munciipiului re[edin]\ de jude] va fi reabilitat\ cu fonduri europene, de la ie[irea din Obcine, p=n\ la ie[irea spre Boto[ani, `nsum=nd bulevardul 1 Decembrie, bulevardul 1 Mai, strada {tefan cel Mare (dar numai pe distan]a de la Policlinica Areni p=n\ la magazinul Bucovina – n.red.), bulevardul Ana Ip\tescu, Calea Unirii, Calea Burdujeni. De asemenea, vor mai fi asfaltate cu fonduri europene [i strada Cuza Vod\, Mitropoliei, c\pitan Grigore Andrei, Mitocelului, C=mpului, doctor Victor Babe[, Plevnei [i Aleea Dumbr\vii. De men]ionat c\ printre cele mai delicate lucr\ri va fi pe strada mitropoliei, unde municipalitatea inten]ioneaz\ s\ l\rgeasc\ por]iunea carosabil\ cu `nc\ o band\ pe sensul ce duce de la semaforul din zona Bibliotecii Bucovinei “I.G. Sbierea” p=n\ la zona unde este sediul Transelectrica. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Ștrandul Sucevei se deschide imediat ce vremea se va mai încălzi

Primăria Suceava este pregătită să deschidă Ștrandul Ițcani, dar acest lucru nu se va întâmpla …