Sunday , April 28 2024

UPDATE2: Elicopter SMURD, cu 4 persoane, s-a prabusit pe Lacul Siutghiol. O femeie medic salvata, in stare grava. Ceilalti trei sunt cautati in apa

smurd siutghiol


UPDATE2: Potrivit oficialilor din cadrul Aeroportului Tuzla, elicopterul aterizase, la ora 15:48, pentru alimentare. La ora 16.00 operațiunile de alimentare cu combustibil s-au încheiat. Aparatul de zbor a decolat la ora 16:07. Potrivit controlorilor de zbor din turnul de control, toate operațiunile de alimentare și decolare s-au desfășurat în condiții normale, fără niciun incident. Destinatia aparatului de zbor: Tuzla.
Elicopterul era dotat cu flotoare. Specialiștii nu-și dau seama de ce flotoarele nu au fost activate de pilot în momentul în care aparatul de zbor a ajuns deasupra lacului.
Laura Vizireanu, medic din cadrul Unității de Primiri Urgențe a SJ Constanța, a fost resuscitată şi are puls. Femeia a fost stabilizată de medici după mai bine de 40 de minute de la accident. Aceasta a fost transportată la spital şi se află sub supravegherea medicilor, însă starea ei este în continuare extrem de gravă. Medicul tocmai aflase că este însărcinată.
UPDATE: Vicepremierul Gabriel Oprea se îndreaptă spre Lacul Siutghiol pentru a coordona operațiunile de salvare.
“Suntem în elicopter, am luat toate măsurile, am trimis forţele ISU, jandarmi, scafandri. Mă îndrept cu procurorii şi criminaliştii. Sper să ajungem în 50 de minute”, a declarat, la România TV, Gabriel Oprea, ministrul de Interne.
Potrivit dr. Ionuț Cealera, directorul medical Ambulanța Constanța, doar unul dintre pasagerii elicopterului a fost salvat până acum, ceilalți trei fiind căutați în continuare, scrie reporterntv.ro. La căutări participă șalupe, bărci pescărești și scafandri.
O femeie, asistenta din elicopter, a fost resuscitată în barca pompierilor. Aceasta a fost urcată apoi în ambulanţă pentru a fi transportată la spital.
Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, în judeţul Constanţa, informează România TV. Potrivit unui apel primit în urmă cu puţin timp la numărul de urgenţă 112, accidentul aviatic a avut loc în zona Butoaie. Echipajul elicopterului ar fi supraviețuit și s-a refugiat pe o epavă.
UPDATE: Echipajul elicopterului a supraviețuit și s-a refugiat pe o epavă, potrivit  reporterntv.ro. Cei patru membri ai echipajului au reuşit să sară din elicopter înainte ca acesta să se prăbuşească în apă.
La 112 s-au primit mai multe apeluri care anunţau prăbuşirea unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol. Spre locul respectiv s-au îndreptat mai multe echipaje ale ambulanței şi echipaje de scafandri şi pompieri. La locul accidentului s-a îndreptat și prefectul Constanței, Radu Volcinschi.
“În urmă cu câteva momente s-a primit un apel prin 112 că în lacul Siutghiol s-ar fi prăbuşit un elicopter. Ne vom deplasa cu scafandrii militari de la ISU Constanţa”, a declarat Anca Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Constanţa.
Mai multe persoane s-au aruncat în apele lacului și înoată spre locul scufundării, în încercarea de a salva echipajul.
La bordul elicopterului se aflau pilotul, copilotul, un medic și o asistentă.
În jurul orei 13.00, elicopterul SMURD era în misiune, după ce fusese solicitat la Tulcea pentru a transporta un pacient la Spitalul Județean Constanța.
 
 

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …