Tuesday , April 30 2024

Principalul suspect al omorului de la Liteni – un tânăr de nici 18 ani

Un anume Săvel Cătălin Ostăcioaia, fiul lui Gheorghiţă Ostăcioaia, vărul victimei, în vârstă de 18 ani neîmpliniţi, şi-a asumat fapta. Tânărul şi-a recunoscut fapta, spunând că l-a împuşcat pe Neculai Costache cu o armă artizanală confecţionată chiar de el şi, pentru că nu murea, l-a lovit în cap cu patul armei, până acesta a încetat să respire. Individul a fost reţinut aseară de procurori

 

boul arestat [800x600]

Aseară, procurorii criminalişti de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava au decis reţinerea pentru 24 de ore a lui Săvel Cătălin Ostăcioaia, acuzat că se face vinovat de moartea lui Neculai Costache, bărbatul de 47 de ani, tatăl a doi copii, din satul Siliştea, oraşul Liteni, care a fost găsit mort, marţi dimineaţă pe un teren viran din apropierea locuinţei sale.
In sat s-a vehiculat încă din dimineaţa descoperirii cadavrului varianta că Neculai Costache ar fi fost omorât de unul dintre membrii familiei Ostăcioaia cu care se afla în conflict de mai multă vreme. In prima zi a anchetei însă, anchetatorii nu au reuşit să facă o conexiune clară între cei indicaţi de opinia publică ca fiind autori ai gravei fapte şi Neculai Costache. In urma cercetărilor făcute s-a stabilit că bărbatul ar fi fost omorât într-un alt loc decât cel în care a fost descoperit trupul său, marţi dimineaţă. S-a stabilit faptul că acesta a fost împuşcat, dar şi lovit cu un obiect contondent în cap, în primă fază apreciindu-se că rănile din zona craniană fiind făcute cu un topor.
După verificările ulterioare, un anume Săvel Cătălin Ostăcioaia, fiul lui Gheorghiţă Ostăcioaia, vărul victimei, în vârstă de 18 ani neîmpliniţi, şi-a asumat fapta. Conform primelor cercetări făcute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava la faţa locului, Neculai Costache a fost găsit mort la câţiva metri de casa lui pe un câmp. Avea mai multe lovituri în zona capului şi abdomen. S-a stabilit că rănile din abdomen proveneau dintr-o armă artizanală cu care ucigaşul a tras asupra bărbatului de 47 de ani. Crima este cu atât mai monstruoasă cu cât, din punctul de vedere al vecinilor, martori la descoperirea cadavrului, Neculai Costache a fost lovit de mai multe ori în cap cu un obiect contondent, care a părut a fi la început un topor. Ancheta poliţiştilor şi a procurorilor a scos în evidenţă faptul că bărbatul a fost lovit în cap de mai multe ori cu patul puştii folosite de ucigaş, nerăbdător să-l vadă mort pe Costache.
Săvel Cătălin Ostăcioaia a fost anchetat ca principal suspect de comiterea abominabilei fapte, iar în după amiaza zilei de ieri a fost transportat de anchetatori la Siliştea – Liteni pentru reconstituire. Arma crimei a fost descoperită într-un loc indicat chiar de Săvel Cătălin Ostăcioaia. Intr-adevăr, este vorba de o armă artizanală, iar tânărul Ostăcioaia susţine că a confecţionat-o chiar el. Aşa cum am precizat, acesta a fost reţinut aseară de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava sub acuzaţia de omor. De remarcat că principalul suspect încă nu a împlinit 18 ani şi acesta locuieşte într-o casă de lângă proprietatea lui Neculai Costache, împreună cu mai multe rude.
In urma expertizei efectuate, medicii legişti au stabilit că Neculai Costache murit după ce a fost împuşcat cu un glonţ în abdomen şi a fost lovit de două ori cu patul armei respective în cap.
Vă reamintim că în urmă cu doar două zile o crimă teribilă a şocat întreaga comunitate din satul Siliştea, oraşul Liteni. Neculai Costache, de 47 de ani, din localitate, a fost omorât cu sânge rece, iar trupul său a fost aruncat pe marginea drumului, la mai puţin de 20 de metri de casa sa. Crima a avut loc în noaptea de luni spre marţi. In jurul orei 01.30, poliţiştii au fost anunţaţi de o localnică că pe drumul comunal este abandonat trupul unui bărbat. Imediat la faţa locului au ajuns poliţiştii, dar şi o ambulanţă. Din nefericire, medicii nu au mai putut decât să declare decesul lui Neculai Costache. Acesta prezenta urme evidente de violenţă la nivelul capului, iar în zona burţii avea mai multe leziuni. Ajunşi la faţa locului poliţiştii nu au găsit niciun act de identitate asupra victimei şi nici vreun telefon mobil, ei neştiind care era identitatea acesteia. La un moment dat, în timp ce poliţiştii făceau cercetări la faţa locului, o femeie care locuieşte în zonă, s-a apropiat şi şi-a dat seama cu stupoare că bărbatul agresat era chiar soţul ei.
Conform rudelor, principalii suspecţi au fost încă din primă fază membrii familiei Ostăcioaia, oamenii suspectând că Neculai Costache a fost ucis chiar de către o rudă de-a sa. Martorii cred că bărbatul a fost omorât în altă parte şi apoi a fost abandonat în apropierea casei. Potrivit vecinilor, Neculai Costache avea capul zdrobit în urma loviturilor aplicate. Aceştia au mai spus că bărbatul era un om gospodar, la locul lui, nu era un tip scandalagiu şi în această primăvară s-a întors din străinătate şi lucra la ridicarea unei case pentru familia lui. El a lăsat în urmă doi copii minori, un băiat în clasa a IX-a şi o fetiţă care abia a început şcoala. Vecinii nu au vrut să dea informaţii despre membrii familiei Ostăcioaia, suspectaţi că ar fi implicaţi în omorârea bărbatului de 47 de ani. Sătenii erau de-a dreptul speriaţi de ce s-ar putea întâmpla dacă i-ar vorbi de rău pe aceştia, temându-se pentru siguranţa lor. Totuşi au fost persoane care şi-au luat inima în dinţi şi au precizat că Gheorghiţă Ostăcioaia, fii şi ginerii săi, sunt nişte scandalagii care s-ar ocupa cu furturi, bătăi şi că doar cu o noapte înainte ar fi fost prinşi la furat de lemne în pădure, iar pădurarul ar fi tras după ei cu puşca. O femeie a povestit că în urmă cu vreo 20 de ani, fratele lui Gheorghiţă Ostăcioaia a omorât un bărbat la o nuntă, faptă pentru care a stat 14 ani după gratii. (N.R., C.Z.)

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …