Friday , May 17 2024

UE aprobă noi sancţiuni contra Rusiei, dar amână aplicarea lor pentru "câteva zile"

UE

Uniunea Europeană a aprobat luni seară o nouă serie de sancţiuni contra Rusiei, în cadrul crizei din Ucraina, dar a precizat că punerea în aplicare a sancţiunilor ar lua câteva zile pentru a da timp Moscovei să îşi continue eforturile de pace, informează AFP.
Statele membre ale UE au aprobat noi sancţiuni contra Rusiei, dar a precizat că punerea în aplicare a sancţiunilor ar lua câteva zile pentru a da timp Moscovei să îşi continue eforturile de pace, a anunţat preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, după o întâlnire de urgenţă a ambasadorilor celor 28 de state membre ale UE la Bruxelles, informează agenţiile DPA şi AFP.
‘Intrarea în vigoare /a sancţiunilor/… va avea loc în câteva zile. Acest lucru va lăsa timp pentru o evaluare a punerii în aplicare a acordului de încetare a focului şi planului de pace’ în Ucraina, a precizat el într-un comunicat.
‘În funcţie de situaţia de pe teren, UE este gata să revizuiască sancţiunile aprobate, în întregime sau în parte’, a mai anunţat Herman van Rompuy, notând că ele au menirea de a încuraja ‘o schimbare a cursului acţiunilor de destabilizare ale Rusiei în estul Ucrainei’.

Vezi si

campaniel electorala, vot, alegeri, Obiectiv

Ghid pentru românii din diaspora pentru votul la europarlamentare, publicat de Ministerul de Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) au realizat un Ghid destinat alegătorilor …