Sunday , May 5 2024

Amenzile de circulatie se vor aplica indiferent de statul din care provine soferul

Consiliul de Mini[tri ai Transporturilor din Uniunea European\ a aprobat joi o propunere de directiv\ privind facilitarea aplic\rii transfrontaliere a normelor privind siguran]a rutier\, respectiv executarea amenzilor de circula]ie indiferent de statul din care provine [oferul.
“În România în acest moment nu se pot pune în executare procesele verbale de contraven]ie, devenite titlu executoriu, pentru cet\]enii str\ini care au înc\lcat normele de circula]ie. Sunt 37.000 de procese verbale de contraven]ie întocmite cet\]enilor str\ini care, în calitate de conduc\tori auto, comit înc\lc\ri ale legisla]iei rutiere” a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, care a participat la reuniunea Consiliului de Mini[tri, organizat\ la Bruxelles.
Abaterile pentru care vor fi aplicate prevederile directivei sunt dep\[irea vitezei, neutilizarea centurii de siguran]\, neoprirea la culoarea ro[ie a semaforului, conducerea vehiculului în stare de ebrietate sau sub influen]a drogurilor, neutilizarea unei c\[ti de protec]ie, conducerea pe banda destinat\ urgen]elor [i utilizarea telefoanelor mobile sau a altor mijloace de comunica]ii în timpul condusului.
Boagiu a mai spus c\, pentru a pune în aplicare directiva, statele membre, inclusiv România, trebuie s\ realizeze un sistem IT integrat.
Totodat\, ea a afirmat c\ viitoarele autostr\zi din România vor dispune de o tehnologie modern\ prin care se vor instala sisteme de detectare a accidentelor [i de monitorizare a traficlui.
Propunerea de directiv\ se fundamenteaz\ pe rezultatele unor studii ale Comisiei Europene care au ar\tat c\ un num\r semnificativ de cet\]eni nereziden]i se sustrag sanc]iunilor rutiere aplicate pe teritoriul statelor membre pe care se afl\ sau îl tranziteaz\.

Vezi si

Vreme în general frumoasă în ultima lună de primăvară 

Administrația Națională de Meteorologie anunță că va fi vreme frumoasă în România în ultima lună …