Tuesday , April 30 2024

UPDATE: ÎMPUŞCĂTURI la Mariupol, in estul Ucrainei: 20 de rebeli si un politist UCISI şi mai mulţi RĂNIŢI

mariupol


UPDATE: Un număr de 20 de rebeli şi un poliţist au fost ucişi în confruntările care au avut loc vineri în oraşul portuar Mariupol din sud-estul Ucrainei, a anunţat ministrul de Interne Arsen Avakov.
Cinci poliţişti au fost răniţi şi patru insurgenţi au fost capturaţi, a anunţat ministrul pe pagina sa de Facebook. “Mulţi dintre atacatori au dispărut în oraş şi şi-au abandonat armele (…) Clădirea (poliţiei locale) este în flăcări”, subliniază el.
Împuşcături în centrul oraşului Mariupol, în estul Ucrainei, după parada militară de ZIUA VICTORIEI. Surse neconfirmate, citate de Russia Today, afirmă că în incidente şi-au pierdut viaţa mai multe persoane şi mai multe persoane au fost rănite de împuşcături.  Preşedintele rus Vladimir Putin se află în vizită oficială în Crimeea, în timp ce vicepremierul rus vizitează Transnistria.
Preşedintele Putin face prima vizită oficială în Crimeea, după alipirea acesteia la Rusia. Putin va asista la ceremoniile oficiale de la Sevastopol. Vicepremierul rus vizitează, în aceeaşi zi, Transnistria, unde a participat la Parada Victoriei.
Lupte au avut loc, vineri, în oraşul portuar ucrainean Mariupol (sud-est), provocând moartea mai multor persoane, a anunţat presa ucraineană, citată de AFP.
Potrivit site-ului de ştiri ucrainean Insider, opt militanţi proruşi au fost ucişi în cursul unui schimb de focuri.
Primele informaţii susţineau faptul că mai multe persoane înarmate au deschis focul, existând mai mulţi răniţi.
 
 

Vezi si

Meteo. Ploi în mai multe regiuni în minivacanța de 1 Mai și de Paște

Meteorologii anunţă că, de 1 Mai şi de Paşte, temperaturile vor fi uşor mai ridicate …