Saturday , May 4 2024

Ucraina și-a închis temporar granița cu Crimeea și Sevastopol

Ucraina, nuova protesta in piazza a Kiev pro Ue

Autorităţile ucrainene au decis luni închiderea temporară a 27 de puncte de control şi de trecere a frontierei de stat cu Crimeea şi Sevastopol, anexate la mijlocul lunii martie la Federaţia Rusă, potrivit site-ului oficial al guvernului de la Kiev, citat de RIA Novosti.
‘Ministerul de Externe a fost însărcinat să aducă la cunoştinţa misiunilor diplomatice străine în Ucraina, precum şi reprezentanţelor diplomatice şi consulare ale Ucrainei închiderea temporară a punctelor de control şi de trecere’, se menţionează în comunicatul executivului ucrainean.
Anterior, Kievul, după schimbarea puterii şi anexarea Crimeii la Rusia, a interzis intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor ruşi de sex masculin.
Preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov a declarat duminică, într-un interviu televizat, că practic conducerea Rusiei a declanşat un război pe teritoriul Ucrainei. Revoltele în regiuni sunt orchestrate de provocatori, printre care se numără şi localnici. Dar toate acţiunile lor sunt coordonate dintr-un singur centru şi acesta este situat pe teritoriul Rusiei, a afirmat Turcinov, citat de publicaţia electronică ucraineană Last24.info. (Agerpres)

Vezi si

Vreme în general frumoasă în ultima lună de primăvară 

Administrația Națională de Meteorologie anunță că va fi vreme frumoasă în România în ultima lună …