Thursday , May 2 2024

O elevă de la Liceul Tehnologic “Oltea Doamna” din Dolhasca s-a calificat pentru Olimpiada Internaţională de Limbă Rromani

elevi

Faza naţională a Olimpiadei de Limbă Rromani s-a desfăşurat la Tulcea, iar Suceava a fost reprezentată de cinci elevi

 
In perioada 8-11 aprilie 2014, s-a desfăşurat la Tulcea faza naţională a Olimpiadei de Limbă Rromani, la care au participat elevi din toată ţara. Judeţul nostru a fost reprezentat de cinci elevi din clasele VII-XI de la Scoala Gimnazială Gulia şi de la Liceul Tehnologic “Oltea Doamna” din Dolhasca.
Maria Lăcătuşu, elevă în clasa a X-a la Liceul Tehnologic “Oltea Doamna” din Dolhasca a obţinut premiul III în cadrul acestei competiţii şcolare şi s-a calificat pentru Faza Internaţională a Olimpiadei de Limbă Rromani, iar Maria Stoica, elevă în clasa a XI-a la aceeaşi unitate de învăţământ a obţinut menţiune. “Ne bucurăm că am reuşit să ne evidenţiem şi să-i facem mândri pe cei ce sunt alături de noi, ne sprijină şi ne încurajează”, ne-a declarat Brânduşa Moisa, profesor îndrumător al olimpicilor suceveni.
Pentru a-şi păstra datinile şi tradiţiile, rromii au organizat şi un Concurs Naţional de Istorie şi Tradiţii, ce s-a desfăşurat în perioada 13-16 aprilie 2014 în localitatea Zalău, judeţul Sălaj. La acest concurs au participat elevi din 18 judeţe, Suceava având trei reprezentanţi prin elevi de la Scoala Gimnazială Gulia şi Liceul Tehnologic « Oltea Doamna » din Dolhasca. Florin Dulap, elev în clasa a X-a la Liceul Tehnologic Dolhasca, a obţinut nota 9,10, notă ce i-a permis să ocupe locul III în cadrul acestui Concurs de Istorie şi Tradiţii ale rromilor. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Lucian Harșovschi: Serviciul de închiriere a trotinetelor electrice și-a reluat activitatea

Începând cu data de 1 mai, serviciul de închiriere a trotinetelor electrice al Primăriei Municipiului …