Tuesday , April 30 2024

Obama, întrevedere cu Iurie Leancă. SUA oferă sprijin Republicii Moldova

obama-leanca

Şeful Guvernului moldovean, Iurie Leancă, a fost primit în cursul dimineţii, la Casa Albă, de vicepreşedintele Joe Biden. Preşedintele Barack Obama a participat şi el la întrevedere, potrivit Executivului american.
“Preşedintele a salutat prietenia solidă dintre ţările noastre şi a subliniat angajamentul profund al Statelor Unite pentru susţinerea aspiraţiilor R. Moldova”, a anunţat Casa Albă.
Totodată, Obama şi Biden “au insistat asupra sprijinului de nădejde al Statelor Unite pentru suveranitatea şi integritatea R.Moldova în frontierele sale recunoscute la nivel internaţional”, potrivit aceleiaşi surse.
Mai devreme, primindu-l pe Iurie Leancă, secretarul de Stat John Kerry a anunţat sporirea ajutorului economic american pentru Republica Moldova.
“Vom suplimenta fondurile pentru a ajuta R.Moldova să îşi dezvolte competitivitatea”, a declarat pentru presă secretarul de Stat american, înainte de o întrevedere cu premierul moldovean, Iurie Leancă, la Washington.
Washingtonul prevede să deblocheze încă 2,8 milioane de dolari pentru Republica Moldova, suma totală urmând să ajungă la 7,5 milioane.
realitatea.net

Vezi si

Atenționare MAE: Greve în lanț pe Aeroportul Heathrow din Londra. Prima, a Poliției de Frontieră, până pe 2 mai

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Regatul Unit al Marii …