Thursday , May 2 2024

Politist din Humor, trimis în judecata pentru falsificarea de chitante de plata a taxei de poluare pentru masini

N anul trecut, poli]istul a falsificat dou\ chitan]e, `n vederea `nmatricul\rii a dou\ ma[ini, [i a primit pentru acest lucru 3.000 de euro [i 5.000 de lei n mai mult, el a falsificat [i dou\ adeverin]e în care se men]iona nereal c\ celor dou\ ma[ini le-au fost repartizate de serviciul specializat numere de înmatriculare

Un agent al Compartimentului Eviden]\ Operativ\ din cadrul Poli]iei Gura Humorului a fost trimis în judecat\ pentru în[el\ciune, fals material în înscrisuri oficiale [i uz de fals dup\ ce a falsificat dou\ chitan]e care atestau plata taxei de poluare în vederea înmatricul\rii a dou\ autoturisme.
Potrivit unui comunicat de pres\ al Parchetului de pe lâng\ Tribunalul Suceava, Dumitru Drelciuc, agent la Compartimentul Eviden]\ Operativ\ din cadrul Poli]iei Gura Humorului, a fost trimis în judecat\ pentru în[el\ciune, fals material în înscrisuri oficiale [i uz de fals, toate s\vâr[ite în form\ continuat\.
Conform rechizitoriului, în perioada iunie – iulie 2009 poli]istul s-a angajat s\ ajute dou\ persoane s\ î[i înmatriculeze ma[inile BMW [i Nissan. El a primit în acest scop sumele de 3.000 de euro [i 5.000 de lei pentru plata taxelor de poluare, în vederea înmatricul\rii autoturismelor.
Poli]istul a falsificat îns\ dou\ chitan]e care atestau c\ cele dou\ persoane ar fi achitat sumele de 28.477 de lei [i 10.151 de lei, reprezentând taxe de poluare, chitan]e pe care le-a folosit în luna iulie 2009 la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere [i Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, în vederea înmatricul\rii frauduloase a autoturismelor.
Lucr\torul de poli]ie de la ghi[eu a observat c\ exist\ nereguli în leg\tur\ cu cele dou\ chitan]e [i a informat conducerii unit\]ii, care la rândul ei a sesizat organele de urm\rire penal\ în acest caz.
Totodat\, pentru a le convinge pe cele dou\ persoane c\ s-a ocupat de înmatricularea celor dou\ autoturisme, b\rbatul a falsificat dou\ adeverin]e în care se men]iona nereal c\ celor dou\ ma[ini le-au fost repartizate de serviciul specializat numere de înmatriculare.
Una dintre persoane s-a prezentat cu adeverin]a respectiv\ la Serviciul de Înmatricul\ri Suceava pentru ridicarea pl\cu]elor de înmatriculare, îns\ a aflat c\ documentul este fals [i c\ a fost în[elat. (O.S.)

Vezi si

Ipoteză șocantă: Șoferul fugar de la Moara și-ar fi ucis intenționat victima

Anchetatorii au o nouă ipoteză în ceea ce privește tânărul ucis miercuri dimineață în localitatea …