Monday , April 29 2024

Medic: "Daca supravietuitorii nu ar fi fost gasiti luni seara, vorbeam acum de 7 morti"

supravietuitor1

Coordonatorul naţional de transplant, Victor Zota, a declarat, marţi, la România TV, că după aterizarea forţată a avionului BN 2 în Parcul Naţional, s-a aflat în permanentă legătură cu medicul Radu Zamfir şi că acesta l-a ţinut la curent cu evoluţia stării pilotului Adrian Iovan. În plus, Zota a explicat că Aurelia Ion, studenta în anul V care a murit în urma accidentului, a decedat din cauză că starea sa a fost agravată de şocul hipotermic.
“Cam la 10 minute după ce s-a prăbuşit am discutat cu doctorul Radu Zamfir, care era în stare de şoc explicabilă, era ameţit, era destul de coerent totuşi. La a doua convorbire mi-a confirmat că toţi sunt în viaţă. La început discuţiile au fost canalizate pe starea pilotului Adrian Iovan şi la fiecare convorbire telefonică, care era cam la o jumătate de oră, îmi spunea că starea lui se înrăutăţeşte văzând cu ochii. Cam la o jumate de oră după impact el a devenit inconştient, ulterior nu mai era nici cooperant. Nu poate să spună nimeni precis când a decedat”, a explicat Victor Zota.
Medicul a precizat că este convins că dacă supravieţuitorii accidentului nu ar fi fost găsiţi luni seară, acum s-ar fi discutat despre şapte morţi: “După ce s-a întunecat au apărut probleme cu tânăra studentă şi chiar înainte să fie găsiţi Zamfir mi-a spus că a făcut stop cardio-respirator şi că a resuscitat-o. La penultima convorbire pe care am avut-o cu el, mi-a spus că dacă nu sunt găsiţi mai repede, nu crede că mai rezistă. Toţi erau în şoc hipotermic”.
Victor Zota a explicat şi prezenţa tinerei Aurelia Ion în avionul care transporta echipa medicală la Ordea. El a precizat că tânăra, care şi-a pierdut viaţa, mai participase la prelevări de organe, făcea voluntariat şi “era dedicată meseriei cum rar găseşti”.
“În mod normal nu aceasta este echipa (de transplant – n.r.), a fost o coincidenţă cu cursul care se ţine de prelevare de organe. În felul acesta au ajuns ceilalţi trei medici să facă parte din echipa de transplant”, a adăugat medicul Victor Zota, citat de Mediafax.

Vezi si

Nereguli majore și etichete mincinoase la produsele lactate de pe piața din România, descoperite de ANSVSA 

Controale făcute de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în perioada 16-29 …