Tuesday , April 30 2024

Sălile de terapie pentru copiii cu autism din cadrul DGASPC Suceava, dotate cu jocuri şi jucării de către poliţişti

donatii politisti


Ieri, 3 decembrie, de Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, în cadrul Centrului de recuperare pentru copiii cu autism, 20 de tineri bolnavi de autism au primit jocuri de socializare interactive şi jucării personalizate oferite de poliţiştii de prevenire. Jucăriile şi jocurile cu care au fost dotate toate sălile de terapie au fost procurate prin intermediul poliţiştilor suceveni cu sprijinul Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea I Suceava (IPA – Regiunea 1 Suceava).
In cadrul vizitei s-au purtat şi discuţii cu personalul care lucrează în cadrul centrului, fiind accentuate aspectele cu privire la riscul tinerilor cu dizabilităţi şi procedeele speciale de promovare a recomandărilor cu caracter preventiv.
Amintim că ieri a fost Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, iar în cursul acestei zile au avut loc evenimente dedicate acestora, ca spectacole, donaţii, dar şi un marş de solidaritate format din persoane cu dizabilităţi de la centrele pentru persoanele cu handicap, dar şi din elevi din şcolile sucevene. (Georgiana ONUTA)

Vezi si

Primarul Lungu: A fost semnat contractul pentru noua autobază destinată transportului metropolitan

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat, marți dimineață, că a fost semnat contractul de …