Tuesday , April 30 2024

Fostul şef al Poliţiei Fălticeni, condamnat la un an de închisoare cu suspendare

constantin gagiu

Decizia ce îl vizează pe comisarul şef constantin Gagiu este definitivă, fiind pronunţată ieri de Curtea Supremă n condamnarea pentru conducere sub influenţa alcoolului s-a dat de ICCJ după ce instaţa suceveană îl achitase n Constantin Gagiu va trebui să părăsească structurile Poliţiei

Comisarul şef Constantin Gagiu, fost şef al Poliţiei Fălticeni a fost condamnat ieri definitiv la un an de închisoare cu suspendare de către înalta Curte de Casaţie şI Justiţie pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o personaă care are  o îmbibaţie alcoolică în sânge de peste 8 la mie. Suspendarea condiţionată este valabilă pentru un termen de încercare de trei ani.
Ofiţerul de poliţie sucevean fusese iniţial achitat de Curtea de Apel Suceava însă parcgetul de pe lângă Curtea de Apel care a dispus trimiterea sa în judecată a făcut recurs la instanţa supremă, care a fost admis.
Constantin Gagiu a fost achitat de judecătorii suceveni la începutul lunii noiembrie a anului trecut.
Curios este faptul că deşi în prima analiză de sânge avea o concentraţie alcoolică de 2,1 la mie, în urma mai multor contestaţii rezultatul dat de  Institutul de Medicină Legală Iaşi a arătat că Constantin Gagiu avea în seara de 28 spre 29 octombrie 2011 o alcoolemie de doar 0,78 g/l alcool pur în sânge. După o nouă expertiză cerută de Inalta curte de Casaţie şi Justiţie, alcoolemia lui Constantin Gagiu a urcat din nou peste 8 la mie.
Amintim că comisarul şef Constantin Gagiu, fostul şef al Poliţiei Fălticeni a fost surprins în noaptea de 28 spre 29 octombrie 2011, băut la volan, chiar de către colegii săi de la poliţia rutieră şi cagulişti. Martorii spun că în echipa de intervenţie care l-a oprit în trafic pe Constantin Gagiu, care tocmai îşi aştepta numirea în funcţia de şef la Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Generale Anticorupţie ar fi fost şi reprezentanţi ai Serviciului de Investigaţie şi Protecţie Internă (SIPI). După ce a chefuit bine la o crâşmă din Fălticeni, Constantin Gagiu a fost luat pe sus, după ce se urcase la volan într-o avansată stare de ebrietate, de către colegii lui de la IPJ în miez de noapte. El a refuzat să sufle în aparatul etilotest, dar a acceptat să meargă la spital unde i-au fost recoltate probe biologice din care a rezultat că avea o concentraţie de alcool în sânge la prima analiză de 2,1 la mie. La a doua probă, concentraţia a fost stabilită la 1,95 la mie. Conform legii, o concentraţie de peste 0,80 la mie de alcool în sânge implică răspunderea penală, cel surprins conducând automobile pe drumurile publice cu o concentraţie de alcool în sânge mai mare de cea precizată anterior putând să suporte o pedeapsă penală de până la cinci ani de închisoare. Comisarul şef Constantin Gagiu nu a recunoscut rezultatele probelor de sânge luate în spital, pe care le-a contestat şi şi-a exprimat în acelaşi timp revolta faţă de modul în care a fost oprit în stradă de colegi ai lui, însoţiţi de o “armată de cagulişti”. Acesta a recunoscut chiar că a băut doar ceva ţuică, dar asta doar pentru că îl durea stomacul. Toate aceste demersuri sunt acum de domeniul trecutului, Constantin Gagiu trebuind, după condamnare să părăsească structurile poliţiei.(Neculai ROSCA)

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …