Tuesday , April 30 2024

Azi se decide dacă sucevenii vor avea sau nu apă caldă

robinet-apa1

Situaţia este încă incertă, aproape jumătate din suma cerută de E.On până pe 6 septembrie în contul datoriilor la gaz fiind plătită de Termica. Administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu, s-a declarat optimist şi a spus că E.On au notificat societatea doar că pe data de 11 septembrie va fi o oprire temporară a gazului metan, pe un interval de şase ore

Astăzi se decide dacă sucevenii ale cărior locuinţe sunt racordate la sistemul centralizat de termofricare vor avea sau nu apă caldă. Până pe data de 6 a lunii curente, Termica SA Suceava trebuia să achite la E.On o datorie de un milion de lei reprezentând cam a treia parte din debitul restant. In caz contrar, conform unui acord recent semnat, furnizorul de gaz poate sista acest serviciu iar asta ar duce la oprirea furnizării apei calde de către Termica.
Situaţia era încă incertă, ieri seară, pentru că aproape jumătate din debitul cerut de E.On a fost plătit, din care două sute de mii de lei de la bugetul local iar o sumă ceva mai mare direct de către Termica, din încasările avute. „Nu am primit încă nicio înştiinţare de la E.On. Contăm pe o oarecare înţelegere din partea dumnealor. Si aşa tot ce am încasat le-am dat lor. Vom mai vedea şi mâine ce încasări mai avem şi cât putem să dăm şi din încasările realizate astăzi. Sper ca până săptămâna viitoare să putem plăti suma de un milion de lei”, a declarat administartorul special al SC Termica SA Suceava, Ovidiu Dumitrescu.
El s-a declarat optimist în această privinţă, arătând că, deocamdată, singura înştiinţare trimisă de E.On a fost pentru ziua de miercuri, 11 septembrie, când va fi oprit gazul între orele 10.00 şi 16.00, motiv pentru care nu va putea fi furnizată apă caldă în municipiul Suceava. Reamintim că Termica SA Suceava este în insolvenţă. (D.P.)

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …