Un diamant roz, extrem de rar, scos la licitaţie în luna noiembrie, la Geneva

5/10/10 ora:5:53pm

Un diamant roz de 24,78 carate, considerat extrem de rar şi despre care specialiştii consideră că este “unul dintre cele mai frumoase din lume”, va fi scos la vânzare pe 16 noiembrie, la Geneva, de casa de licitaţii Sotheby’s, au anunţat, luni, reprezentanţii acestei case, citaţi de AFP.

Diamantul, “cu o culoare de o puritate excepţională” şi certificat “Fancy Intense Pink” de către Gemological Institute of America (GIA), are un preţ de vânzare estimat la 27-38 de milioane de franci elveţieni (20-28 de milioane de euro), se afirmă în comunicatul emis de casa Sotheby’s.

Diamantul are o tăietură în formă de smarald şi este montat într-un inel. Este un diamant “de tipul IIa, o categorie extrem de rară şi apreciată, din care fac parte mai puţin de 2% din totalul diamantelor repertorizate pe plan mondial”, afirmă experţii casei Sotheby’s.

Diamantul a fost cumpărat în urmă cu aproape 60 de ani de un bijutier american – Harry Winston -, supranumit “regele diamantelor”.

Păstrat în toţi aceşti ani într-o colecţie privată, valoarea deosebită a acestei pietre preţioase se datorează faptului că ea nu a fost niciodată pusă în vânzare, a explicat purtătorul de cuvânt al casei Sotheby’s.

Diamantul este expus începând din 2 octombrie la sediul casei Sotheby’s din Hong Kong, unde va rămâne până pe 6 octombrie, iar apoi va fi expus în mai multe capitale, înainte de a ajunge la Geneva, unde va fi scos la vânzare pe 16 noiembrie.