Friday , April 26 2024

Programul Festivalul de Artă Medievală de la Suceava, desfăşurat între 15-18 august

medievala 2013 final

In perioada 15-18 august, la Cetatea de Scaun a Sucevei şi în Muzeul Satului Bucovinean se va desfăşura Festivalul de Artă Medievală. Evenimentul, aflat la cea de-a VII-a ediţie, este organizat de Muzeul Bucovinei, Primăria Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava. Programul festivalului include spectacole de teatru pentru copii, piesa de teatru “Romeo şi Julieta”, pusă în scenă de Trupa Clandestin din Bucureşti, în regia Teodorei Câmpinean, dar şi turniruri, spectacole cu foc, scenete comice, muzică medievală, acrobaţii cu cai sau tir cu arcul.
Pe parcursul celor patru zile, la Muzeul Satului Bucovinean vor concerta trupele OKRA, Ad-Hoc, Odyssey, Truverii, Grupul de Muzică veche Truverii-Peregrinatio şi De dragoste şi de cele sfinte şi trupa Aeternum.
Miercuri şi joi, în Curtea interioară a Cetăţii de Scaun va fi pusă în scenă piesa de teatru Romeo şi Julieta. Joi, 15 august, începând cu ora 20.30 va avea loc Parada cu făclii a festivalului, pe traseul Obcini-George Enescu-Primărie-Ana Ipătescu-Cetate.
Vineri, 16 august, în curtea interioară a Cetăţii de Scaun va fi un program interactiv cu publicul (“Străjerii Cetăţii Bistriţa”), Turnirul Cavalerilor-Cetatea Bârsei, Scoala de lupte (Asociaţia Glaudius Dei), prezentare de arme, atelier de lupte medievale (Ordinul Dragonului). După deschiderea oficială care va avea loc pe la 17.30, vor fi dansuri medievale şi tir cu arcul, spectacol de prezentare a popoarelor viking-maghiar-rus, Interactiv cu publicul, competiţii între străjeri, Coco Fachirul şi spectacol cu foc, Sine Missione. Tot la Cetatea de Scaun, la Zidul Alexandru cel Bun se va desfăşura un spectacol interactiv pentru copii, va fi o prezentare de arme (Cavalerii de Mediaş), curs de tir cu arcul (Soimii de argint), dansuri medievale (Paladinii de terra medies), turnir de arme (Cavalerii de Mediaş), Solomonarul (Ordinul Solomonarilor), spectacol de dansuri medievale (Cetatea Bârsei), spectacol Oştirea Craiului Ludovic, spectacol interactiv cu publicul şi spectacol cu foc-Ispitirea cavalerilor Hypnosis.
La Zidul de vest, Paladinii de terra medies vor face o prezentare a perioadei dintre secolele IX-XIII, după care se vor face demonstraţii formaţiuni de luptă (Ordinul Cavalerilor de Hunedoara), tras cu arcul (Grupul Terra Ultrasilvana), jocuri şi scenete medievale (Ordinul Cavalerilor de Hunedoara), Scoala de instrucţie (Palatinii de Terra Medies), din sala de arme (Grupul Terra Ultrasilvana), dansuri medievale şi lupte.
La Sanţul de apărare vor fi Jonglerii cu Steagul, (Ordinul Cavalerilor argotici-Argotica).
Sâmbătă vor fi puse în scenă piesele Capra cu trei iezi şi Norocul omului. Va fi şi un turnir al cavalerilor şi al armelor, spectacol intercativ pentru copii, dans ţigănesc, competiţii între străjeri, spectacol Oştirea Craiului Ludovic, Curs de tir cu arcul, Spectacol de dansuri medievale, Coco Fachirul, spectacol cu foc-Notre Dame şi Noaptea supravieţuitorilor în Cetate.
La Zidul Alexandru cel Bun va fi prezentat atelierul de lupte, prezentare de arme, curs de tir cu arcul, dansuri medievale, turnir de arme, Solomonarul, spectacol de dansuri medievale, spectacol Oştirea Craiului Ludovic, spectacole interactive cu publicul şi spectacol de foc.
La Zidul de Vest va fi Scoala de instrucţie, demonstraţii formaţiuni de luptă, tras cu arcul, aruncarea suliţei, prezentarea perioadei (sec IX-XIII), prezentarea sălii de arme, lupte, turnir.
In Sanţul de Apărare vor fi Jonglerii cu steaguri şi turnir cu cai Vali Vasilescu Production. Acelaşi program va fi şi duminică, însă cu mici schimbări. In Curtea interioară va fi şi un spectacol de dansuri macabre, iar la Zidul Alexandru cel Bun –spectacol cu foc “Penumbra”. Pe tot parcursul zilei Horoscop şi Camera de gardă şi concursul pentru copii, dimineaţa “Descoperiţi Comoara”.

Vezi si

Expoziție cu lucrările participanților la concursul de caligrafie “Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalități ale Bucovinei”

În perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizează o expoziție cu lucrările …