“Pisica verde”, noul spectacol Fabulinus

11/01/18 ora:2:49am

Trupa de teatru “Fabulinus” revine pe scena USV cu spectacolul „Pisica Verde”, de Elise Wilk. Premiera spectacolului va avea loc pe 18 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Auditorium „Joseph Schmidt” a USV.Pisica verde

“Ti-ai imaginat vreodată o pisică verde? Să ştii că e o chestie cât se poate de frumoasă, crede-mă pe cuvânt. Nu ştiu cum să-ţi explic. Imaginează-ţi o pisică normală. Cu dungi sau simplă. şi după aia gândeşte-te la aceeaşi pisică, numai că verde. Arată super mişto, cumva ireal.” (Pisica verde, de Elise Wilk) Născută la Braşov, Elise Wilk este un nume reprezentativ al scenei contemporane de teatru. Spectacole pe textele ei au fost montate în teatre din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş, Craiova, dar şi în străinătate.

Dramaturgia ei se adresează în special ­pu­blicului tânăr, principalele teme abordate în scrierele sale fiind adolescenţa, singurătatea, dragostea sau familia. Este cunoscută în special pentru piesa de teatru ‘Pisica verde’, scrisă în 2012 şi tradusă deja în 7 limbi străine, jucată cu succes atât în cel mai mare teatru din Elveţia, Schauspielhaus din Zürich, cât şi în Teatrul Luceafărul din Iaşi, sau montată la Teatrul Naţional Radiofonic din Bucureşti ori la postul naţional de radio elveţian, SRF. „Povestea va e­xista mereu. Se va schimba doar felul în care va fi spusă.” (Elise Wilk)

Spectacolul Teatrului Studenţesc Fabulinus, în care actorii se adresează direct publicului, narează povestea unor tineri care împărtăşesc o experienţă majoră, care le va schimba viaţa pentru totdeauna, o poveste despre evadarea din cotidian în realităţi paralele.

Cosmin Panaite, actor al Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava, este regizorul şi coordonatorul acestui proiect realizat de Universitatea „Stefan cel Mare” şi Casa de Cultură a Studenţilor Suceava. Distribuţia spectacolului: Teona Stavarachi, Lilian-Mihai Nistor, Carolina Neagu, Artiom Creţ, Luminiţa Andruh, Ludmila Mihai, Felicia Malai, Bianca Avram.

Intrarea la spectacol este liberă. Accesul în sală se va face pe baza unei invitaţii, ce poate fi procurată gratuit, în limita locurilor disponibile, de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor, str. Zorilor nr.6, lângă Auto Albina. Alte informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0752.092.606.