Friday , April 26 2024

Romania, remiza alba cu Ungaria in preliminariile CE

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a terminat la egalitate, scor 0-0, pe terenul Ungariei, intr-un meci din Grupa F a preliminariilor pentru calificarea la Campionatul European din 2016.

Hun


Tricolorii au ajuns la Budapesta din postura de lideri, intr-o atmosfera mult mai linistita decat cea din oras, intrucat ultrasii maghiari au ales sa boicoteze partida. Nationala lui Anghel Iordanescu a dominat steril un meci in care ambele echipe au parut multumite cu un rezultat de egalitate, ocaziile fiind destul de putine. Keseru a inceput bine partida, cu un sut periculos in minutul 2, insa apoi s-a stins, avand destul de putine baloane utile.In timp ce tricolorii atacau cu precadere in banda stanga, dar fara clarviziune, ungurii au fost aproape de gol in minutul 36.

Adam Szalai a sutat periculos din afara careului, dar Tatarusanu a intervenit excelent si a respins in lateral cu un reflex superb.
In partea secunda, dominarea tricolorilor s-a mai diminuat, baietii nostri devenind din ce in ce mai crispati.
Lucian Sanmartean a fost destul de sters, benzile nu au functionat, iar prima noastra sansa de gol la poarta veteranului Kiraly a venit abia in minutul 79, cand Torje a sutat periculos, dar mingea a fost respinsa.
Dupa acest rezultat, Romania coboara pe locul doi in grupa, cu 15 puncte, fiind intrecuta de Irlanda de Nord, care are 16 puncte. Ungaria este pe 3, cu 12 puncte.
Etapa urmatoare, luni de la ora 21:45, se vor disputa meciurile: Romania – Grecia, Irlanda de Nord – Ungaria si Finlanda – Feroe.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …