Friday , April 26 2024

Romania este din nou campioana europeana la tenis de masa feminin

Echipa nationala feminina a Romaniei a cucerit din nou medalia de aur la Campionatele Europene de tenis de masa, dupa o finala castigata in minimum de seturi, scor 3-0, in fata nationalei din Portugalia, la Nantes, in Franta.

Chiar daca scorul pare unul lejer, Romania a avut ceva emotii in aceasta partida, in care primele doua jocuri s-au terminat in set decisiv, 3-2.

Mai intai Bernie Szocs a trebuit sa dispuna de Jieni Shao, iar scorul a fost unul strans, mai exact, 11-7, 8-11, 6-11, 11-7, 11-6, dupa ce sportiva nascuta la Targu Mures a trebuit sa intoarca de la 1-2 la seturi.

A urmat la masa Dana Dodean, care era cotata clar a doua favorita in partida cu o alta chinezoaica, experimentata Yu Fu, care a castigat in 2019 aurul la Jocurile Europene de la Minsk.

Si aici a fost o partida echilibrata, iar scorul spune multe: 7-11, 11-8, 11-9, 6-11, 11-3, ultimul set fiind o demonstratie stralucita de tactica din partea sportivei noastre nascuta la Arad.

In fine, in ultima partida, experienta imensa a Elizei Samara, fosta campioana europeana si la simplu, s-a dovedit a fi clara in jocul cu Leila Oliveira, ultima racheta a Portugaliei.

Iar scorul a fost unul clar, scor 3-0, pe seturi 11-9, 11-7, 11-6.

Romancele sunt din nou asadar campioane europene, asa cum se intampla si acum 2 ani in Luxemburg, pe atunci insa dupa o finala dramatica in fata Germaniei, scor 3-2.

ziare.com

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …