Friday , April 26 2024

Partidă incredibilă pe Areni -Foresta a trecut pe locul doi al clasamentului, după ce a înscris de 14 ori în poarta celor de la Soimii Pâncota

Echipa suceveană a câștigat cu neverosimilul scor de 14-0 meciul disputat sâmbătă, pe stadionul Areni, în fața ultimei clasate în Liga a II-a.“Galben-verzii” au înscris prin Bujor (3 goluri), Matei (3), Dumitriu (2), Mutu (2), Rusu, Strugariu, Lung (penalty) și au beneficiat și de un autogol al adversarilor. In alte șapte rânduri, trupa antrenată de Cristi Popovici a trimis mingea în bară. Soimii Pâncota s-a prezentat pe Areni cu doar 10 jucători și a terminat meciul în 9, după ce Dulap a părăsit terenul în semn de protest. La scorul de 0-12, oaspeții au vrut să se retragă de pe teren. Foresta a urcat pe loc de promovare la finalul etapei a XIII-a 

 Liga2 Foresta - Pancota (2)

Foresta Suceava a avut parte de un antrenament pe puncte în etapa a XIII-a din Liga a II-a. Echipa antrenată de Cristi Po­povici a urcat pe locul 2 în clasament, după ce a surclasat sâm­bătă, pe stadionul Areni, cu scorul de 14-0, pe Soimii Pâncota, la fi­nalul unei partide la care arădenii s-au prezentat cu doar zece jucători.

In fața câtorva sute de suporteri, aciuați de ploaie la tribuna a II-a, “galben-verzii” și-au început recitalul în minutul 3, când Vlad Bujor a deschis scorul cu un șut deviat din interiorul careului. Dumitriu a dublat avantajul gaz­delor cu o execuție plasată la colțul lung, iar Mutu a dus scorul de 3-0 cu o lovitură de cap. Era abia minutul 11.

Jumătatea primei reprize a adus, în aplauzele ironice a spectatorilor suceveni, primul șut pe spațiul porții apărate de Hân­țăscu, șomer de lux în jocul de sâmbătă contra ultimei clasate.

Instalată cu toată echipa în jumătate adversă de teren, Foresta și-a majorat avantajul în minutul 36, când Se­meghin a centrat de pe partea stângă, goalkeeperul Horvat a scăpat mingea din mână, iar Vlad Bujor și-a trecut în cont dubla, stabilind scorul pauzei la 4-0.

Cel mai frumos gol al întâlnirii de pe Areni a fost semnat de Bogdan Rusu, care a marcat cu călcâitul, printre picioarele portarului advers, chiar la prima fază de atac din repriza secundă.

Dumitriu a închis primul set la o oră de la fluierul de start, cu un șut la colțul scurt, după care trupa antrenată de Cristi Popovici a luat la țintă barele porții Pâncotei, bare pe care le-a nimerit de șapte ori.Liga2. Foresta - Pancota (1)

“Să-i ofere careva un scaun și o pătură lui Hânțăscu, că îngheață degeaba”

Intrat la pauză, Strugariu și-a trecut la rândul său numele lista marcatorilor cu golul de 7-0, după o pasă trimisă de Mihălăchioaie.

Prilej de glume în tribune. “Să-i ofere careva un scaun și o pătură lui Hânțăscu, că îngheață degeaba”, a strigat unul dintre spectatori.

Recitalul a continuat, iar Bujor a bifat hattrick-ul în minutul 66, după ce a pus latul, în gura porții, la o minge centrată de Bogdan Rusu.

Introdus pe teren pe teren de doar cinci minute, Marius Matei a înscris golul de 9-0, cu o execuție puternică din interiorul careului.

La singura incursiune în jumătatea suceveană de teren, Soimii a primit o lovitură liberă de 20 de metri în minutul 70, dar Hânțăscu le-a refuzat golul de onoare, respingând șutul lui Popa în corner.

Oaspeții au ținut să rotunjească ei scorul la 10-0, astfel că Dulap și-a introdus mingea în propria poarta la o fază de cascadorii râsului.

Matei a înscris apoi, cu capul, ca la antrenamente, pentru 11-0, iar în minutul 80, “galben-verzii” marcaseră câte un gol de căciulă.

In minutul 84, Matei a bifat la rândul său hattrickul după un carambol și tot golgheterul formației sucevene a adus mingea la centru, în condițiile în care cei din Pâncota au tras copios de timp.

“Ieșim de pe teren, dacă ne mai dați gol”

La acest scor, Dulap s-a lăsat de meserie. S-a dat lovit și a plecat la ves­tiare în semn de protest față de ce se în­tâmplă la clubul patronat de Angelo Ma­ssone. Rămași în doar nouă jucă­tori, oaspeții au vrut să părăsească tere­nul de joc. “Ieșim de pe teren, dacă ne mai dați”, a spus arădenii, care au fost convinși de Semeghin și arbitrul clujean Marius Chioran să continue meciul.

Cu două minute rămase din timpul regulamentar, Foresta a primit penalty după un fault în careu asupra lui Bog­dan Rusu, iar spectatorii au strigat numele portarului Hânțăscu. Cristi Po­povici nu a vrut însă să întrețină bâlciul de pe Areni. L-a trimis să execute pe Lung, iar fundașul a bifat primul gol în tricoul formației sucevene.

Ultimul gol al întâlnirii a purtat semnătura lui Alin Mutu, care a înscris cu capul pentru 14-0, după o centrare de pe partea dreaptă.

Foresta: Hânțăscu – Mihălă­chioae, A. Mutu, D. Lung, Semeghin – Cerlincă (’46 Strugariu), L. Dumitriu, Dănilă (’63 M. Matei), Căinari (’46 Aeroaiei) – Bg. Rusu, Vl. Bujor. Antrenor: Cristi Popovici.

Soimii Pâncota: Horvat – Copi­lescu, Stelitano, Stoichițoiu, A. Pătrașcu, Dulap – Ursoi, Randy, D. Popa, D. Dan. Antrenor: – .

Popovici: “Nu m-am mai confruntat cu o asemenea situație în toată cariera mea”

Cristi Popovici a declarat la finalul meciului cu Pâncota că nu s-a mai confruntat de-a lungul carierei cu o situație în care să înfrunte o echipă venită din start cu un jucător mai puțin pe teren. Tehnicianul “galben-verzilor” a precizat că singurele lucrurile pozitive la partida de sâmbătă sunt pofta de gol arătată de elevii săi și faptul că, la finalul etapei, au urcat pe locul 2 în clasament. “Nu m-am mai confruntat în cariera mea cu o asemenea situație. Nici nu am avut puterea să mă bucur la goluri. E ceva inedit pentru mine, ca o echipă să intre în teren, la acest nivel, cu doar zece jucători. Nu am avut satisfacția victoriei, dar este de apreciat că am reușit să marcăm foarte multe goluri și, coroborat cu rezultatul de la Brăila, am trecut pe locul 2. Acesta este un lucru foarte important. Cum au câștigat și alte echipe, care au contabilizat câte trei puncte în clasament după meciurile cu Pâncota, acum a venit rândul nostru. Acum rămâne să vedem meciul cu Steaua, care e pe buzele tuturor sucevenilor, după care ne așteaptă încă opt partide foarte dificile până la pauza de iarnă”, a declarat Cristi Popovici.Liga2. Foresta - Pancota (3)

Seful băncii tehnice de pe Areni a vorbit și despre schimbările care le-a făcut în formula de start al Forestei. “Mă bucur că am avut posibilitatea să introduc niște jucători care au evoluat mai puțin în acest sezon, Strugariu, Aeroaiei, chiar Dănilă și Hânțăscu, care au fost titulari. Meritau să joace. Se antrenează zi de zi alături de noi, dar din păcate nu le-am dat eu prea mult timp să joace. Sunt mulțumit de toți, de cum au jucat în acest meci”, a spus Popovici.cl liga 2

 Rezultatele etapei  a XIII – a:

Unirea Stefănești – Academica Clinceni 2-2

Metalul Reșița – CS Mioveni 0-0

Dacia Unirea Brăila – FC Brașov 1-0

Foresta Suceava – Soimii Pâncota 14-0

CSM Râmnicu Vâlcea – Luceafărul Oradea 3-0

ACS Berceni – Sepsi Sfântu Gheorghe 0-1

CS Balotești – Juventus București 0-2

Politehnica Timișoara – Olimpia Satu Mare 1-1

UTA Arad – Dunărea Călărași 2-0

Chindia Târgoviște – CS Afumați 1-0

 

In următorul meci oficial, Foresta va primi joi, de la ora 21.30, pe stadionul Areni, vizita Stelei București, în cadrul șaisprezecimilor de finală ale Cupei României. (Dănuț CHIDO­VET. Foto: Alex MACOVEI­CIUC)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …