Friday , April 26 2024

Foresta și-a mutat tabăra la Câmpulung

Antrenorul Cristi Popovici a luat în cantonament un loc de 23 de jucători, singurul absent fiind italianul Masella.  “Vom face o pregătire fizică de nivelul Ligii I. Vrem să fim în vârf de formă chiar de la primul meci oficial din 2017”, a anunțat tehnicianul Forestei. “Galben-verzii” vor rămâne la Câmpulung până pe 3 februarie

 Foresta - cantonament

Foresta a trecut la cea mai grea etapă a pregătirilor de iarnă. După o săptă­mâ­nă și ceva de reacomodare la efort, “galben-verzii” au urcat ieri dimineață în au­tocar cu destinația Câmpulung Mol­dovenesc, acolo unde vor rămâne cantonați timp de zece zile.

Cristi Popovici anunță o pregătire fizică de nivelul Ligii I la poalele Ra­ră­ului, o pregătire care să ducă echipa suceveană în vârf de formă chiar de la primul meci oficial programat în acest an, pe 25 februarie. “Băieții s-au antrenat destul de bine încă de săptămâna trecută, când au făcut chiar mai mult decât să se reacomodeze la efort. Le-am zis încă de la reunire că vor avea parte de o pregătire destul de grea. Unii dintre ei știu ce-i așteaptă în cantonament pentru că au mai lucrat cu mine. Pe la echipele pe la care am trecut, întotdeauna am făcut o pregătire fizică de nivelul Ligii I. Important este ca toți să fie sănătoși și să termine această perioadă cu bine, după care, odată cu jocurile de verificare pe care le avem programate luna viitoare, să se pună la punct și din punct de vedere tehnico-tactic pentru reluarea campionatului. Vrem să fim în vârf de formă chiar de la primul meci. Este important să începem bine, să acumulăm maximum de puncte în primele două etape, iar echipa să prindă repede încredere”, a declarat antrenorul Forestei.

Vor avea parte de câte două antrenamente pe zi

“Galben-verzii” vor avea parte de câte două ședințe de pregătire pe zi la Câmpulung Moldovenesc. “In fiecare zi, dimineața avem programate aler­gări, iar după-amiază vom alterna an­trenamentele cu mingea cu pre­gătirea în sala de forță. Avem condiții decente la complexul BTT. Este izolat de centrul orașului, avem piscină, sală de forță, un teren mic lângă hotel, plus că ni se va pune la dispoziție terenul mare din Câmpulung”, a precizat Cristi Popovici.

Italianul Masella ratează cantonamentul de iarnă

Echipa suceveană a urcat la munte cu un efectiv de 23 de jucători, singurul absent fiind fundașul Alessandro Ma­sella, care va rata cantonamentul de iarnă din cauza unor dureri în zona inghinală. Alți doi, este vorba de Ionuț Mihălăchioaie și Constantin Aeroaiei, se vor putea antrena la capacitate maximă abia de săptămâna viitoare. “Chiar dacă vin după niște accidentări grave, ambii se recuperează foarte bine, iar de săptămâna viitoare sper să se poată pregăti la capacitate maximă”, a men­ționat Cristi Popovici.

“Cu siguranță vom mai aduce un fundaș central”

Seful băncii tehnice de pe Areni mai așteaptă sub comanda sa un fundaș central. “Este clar că pe postul de fundaș central stăm rău. Suntem în discuții cu mai mulți jucători, pe unii este greu să-i convingem să vină la Suceava pentru că avem un plafon salarial peste care nu putem trece, dar cu siguranță vom mai aduce cât de curând un jucător în centrul apărării”, a anunțat Cristi Popovici.

“De la locul 7 în jos, campionatul e lipsit de miză”

Tehnicianul “galben-verzilor” consideră că odată cu retragerile celor de la CSM Râmnicu Vâlcea și Unirea Ste­fănești, campionatul Ligii a II-a va fi lipsit de orice miză în partea inferioară a clasamentului. “De la locul 7 în jos nu mai există nicio miză. In acest moment, doar primele șase echipe ar mai putea conta în lupta pentru promovare, iar pentru evitarea retrogradării se mai bat vreo două echipe, Baloteștiul și cu Metalul. In rest campionatul este rezolvat. Pentru celelalte echipe, miza este să ofere un fotbal spectaculos și să aducă spectatorii în tribune”, consideră Popovici.

Cristi Popovici este de părere că Liga a II-a a ajuns în această situație din cauza faptului că mediul privat nu investește în fotbalul mic: “Majoritatea echi­pelor depind de sprijinul primării­lor locale. Nu mai sunt patroni care să se implice la o echipă de Liga a II-a, mai ales că odată cu comasarea campionatului într-o singură serie, costurile sunt destul de mari. Cred că ar trebui să se implice și Federația mai mult, altfel vom rămâne cu 4-5 echipe în Liga a II-a”.

Cristi Popovici a anunțat obiectivul până în vară

In aceste condiții, pe lângă o clasare în primele 8 locuri, obiectivul Forestei până în vară este să-și formeze un nucleu de jucători în perspectiva viitorului sezon. “Obiectivul nostru este să facem un nucleu de jucători buni, jucători cu caracter – de asta au fost și unele modificări prin lot – iar în cazul în care, la vară, am putea să ne propunem ceva mai îndrăzneț, cu încă patru-cinci transferuri, să aveam cu adevărat o echipă foarte puternică”, a precizat Popovici.

A crescut numărul amicalelor din intersezon

“Galben-verzii” vor reveni la Su­­ceava pe 3 februarie, după care se vor concentra pe pregătirea tehnico-tactică. In acest sens, Foresta are programate șase meciuri de verificare în compania formațiilor Aerostar Bacău (8 februarie), CSM Pașcani (9 februarie), CSM Roman (11 februarie), Sepsi Sfântu Gheorghe (15 februarie), Bucovina Ră­dăuți (16 februarie) și Stiința Miroslava (18 februarie).

Foresta va relua campionatul Ligii a II-a pe data de 25 februarie, cu un meci pe stadionul Areni, în compania Politehnicii Timișoara. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …