Tuesday , March 19 2024

Foresta a pierdut cu 1-9 la Brăila

Echipa suceveană a marcat primul său gol în actualul sezon al Ligii a II-a prin Cătălin Coroamă, care a restabilit egalitatea la 1-1 în minutul 41 al meciului de sâmbătă cu Dacia Unirea. După trei etape, Foresta ocupă ultimul loc în clasament, fără niciun punct şi cu -30 la golaveraj. Conducerea clubului de pe Areni va prezenta astăzi o serie de jucători noi, dar şi rezultatul negocierilor pe care le-a purtat în ultimele zile cu doi investitori din Republica Moldova 

 Liga2. Braila Foresta (1)

Foresta Suceava a mai sacrificat un meci din actualul sezon cu preţul unei înfrângeri cu scorul de 1-9 (1-2), suferită sâmbătă, pe terenul celor de la Dacia Unirea Brăila, în cadrul etapei a III-a din Liga a II-a.

Pe fondul intervenţiilor miraculoase avute de Sebastian Bâlbă, care s-a opus în şase rânduri golului în situaţii de unu la unu cu atacanţii adverşi, echipa de juniori trimisă în teren de antrenorul Florin Cristescu a scăpat cu poarta intactă în prima jumătate de oră de joc.

Deschiderea scorului a venit abia în minutul 31, când veteranul lotului brăilean, Sorin Frunză, a executat magistral o lovitură liberă de la 20 de metri. Golul primit nu i-a demoralizat pe juniorii suceveni, care au ieşit la atac şi au avut o ocazie bună prin Robert Bosânceanu, a cărui şut a trecut puţin peste bara transversală a porţii apărate de Olaru.

In minutul 41, stupoare pe stadionul Municipal din Brăila. Tacu a scăpat pe contraatac, i-a pasat în careu lui Coroamă, iar “veteranul” lotului sucevean a înscris cu un şut la colţul lung pentru scorul de 1-1.

Minunea a ţinut însă doar câteva minute, acelaşi Frunză transformând o nouă lovitură liberă din partea stângă a careului pentru 2-1 la pauză.

Dacia Unirea a început la fel de furibund şi repriza secundă, nu s-a mai jucat cu ocaziile, iar în primul sfert de oră de la reluare a dus scorul la 5-1, în urma golurilor lui Roşoagă, Niţă şi, din nou, Frunză.Liga 2. Braila Foresta (2)

Roşu, cu două goluri, dintre care unul din penalty, Oprea şi Puia, au închis apoi tabela de marcaj la 9-1 în favoarea celor de la Dacia Unirea care bifează astfel prima victorie în actuala ediţie de campionat. De partea cealaltă, trupa lui Florin Cristescu se poate lăuda cu faptul că, la Brăila, a marcat primul gol din actualul sezon.

“Un asemenea meci nu trebuia să aibă loc la nivelul Ligii a II-a”, a spus la final antrenorul celor de la Dacia Unirea Brăila, Alin Pânzaru.

Dacia Unirea Brăila: Olaru – Niţă, Ivan, Stănciulescu, M. George – Roşoagă, Frunză (‘59 Ed. Oprea), Covaciu, Ciucureanu (‘55 M. Dima), Cubleşan (‘75 G. Puia) – C. Roşu. Antrenor: Alin Pânzaru.

Foresta Suceava: Bâlbă – Colţuneac, Tacu, Bolocan, Negrea, Bosânceanu (‘89 Sorodoc), Buţerchi, Raţă, Păvăluc (‘87 Buliga), Coroamă – Scutariu (‘82 Onuţ). Antrenor: Florin Cristescu.

Rezultatele etapei a III-a:

ASA Târgu Mureş – Luceafărul Oradea 3-2

CS Mioveni – Olimpia Satu Mare 3-0

FC Argeş Piteşti – Stiinţa Miroslava 3-0

Ripensia Timişoara – Sportul Snagov 2-0

Dacia Unirea Brăila – Foresta Suceava 9-1

Chindia Târgovişte – Politehnica Timişoara 2-0

Metaloglobus Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 2-3

FC Hermannstadt Sibiu – Dunărea Călăraşi 2-1

CS Baloteşti – CS Afumaţi 0-0

Academica Clinceni – UTA Arad 0-3

Hânţăscu, Cerlincă, Stănescu şi Masella revin pe Areni

Meciul de la Brăila a fost ultimul în care Foresta a aliniat echipa de juniori, în condiţiile care gruparea de pe Areni va legitima la începutul acestei săptămâni mai mulţi seniori. Astfel, pe lângă şase străini, aduşi pe Areni de un impresar francez, conducerea Forestei a rechemat la echipă şi patru componenţi ai lotului din sezonul trecut, e vorba de portarul Hânţăscu, Cerlincă, Stănescu şi italianul Masella.

Noile nume, dar şi rezultatul negocierilor purtate cu cei doi investitori din Republica Moldova, vor fi prezentate de conducerea Forestei într-o conferinţă de presă ce va avea loc astăzi, la stadionul Areni.

In următoarea rundă, prima intermediară din actualul sezon al Ligii a II-a, Foresta va primi miercuri, cu începere de la ora 18.00, pe stadionul Areni, vizita nou-promovatei FC Argeş. (Dănuţ CHIDOVET. Foto: probr.ro)

Vezi si

Halep joacă azi meciul de revenire în circuit, la Miami Open. Vezi ora de start a partidei

Simona Halep revine pe teren după un an şi jumătate. Beneficiara unui wild card, Halep …

One comment

  1. Bătaie de joc ce s-a întâmplat pana acum, cu echipa fanion de fotbal a Bucovinei. Rușine pentru autoritățile sucevene, care se ocupa de sport!