Friday , April 26 2024

CSU Suceava începe seria meciurilor amicale la Vaslui

Echipa antrenată de Adrian Chiruț își va testa forțele cu CSM Vaslui, mâine seară, de la ora 18.00, și sâmbătă, de la ora 12.00. Tehnicianul sucevean va miza în această “dublă” amicală pe un lot de 20 de jucători, în care se regăsesc și doi handbaliști ucraineni: centrul Vladislav Kobzii și interul Pavel Loik 

CSU Suceava începe seria meciurilor de pregătire la Vaslui, acolo unde formația antrenată de Adrian Chiruț va întâlni prim-divizionara din localitate, vineri seară, de la ora 18.00, și sâmbătă, de la ora 12.00.

“Abia în această săptămână am început antrenamentele tactice. Primele amicale le vom avea la Vaslui, după care, în următoarele trei weekenduri vom parti­cipa la tot atâtea turnee de pregătire la Făgăraș, Sighișoara și Odorhei. Între aceste turnee vom mai încerca să jucăm cu Bacăul sau cu Focșaniul pentru că avem nevoie de meciuri în picioare pentru a ne omogeniza”, a precizat antrenorul Adrian Chiruț.

Tehnicianul sucevean are în acest moment în pregătiri un lot de 20 de jucători, printre care și doi ucraineni: Vladislav Kobzii, un centru în vârstă de 21 de ani, venit de la echipa secundă a celor de la Motor Zaporozhye, și de Pavel Loik, un inter în vârstă de 19 ani, originar din Cernăuți și care în sezonul trecut a evoluat în Liga a II-a din Polonia.

“Ca și număr de jucători, lotul este suficient. Probabil vor mai pleca unu-doi. Avem jucători de calitate, dar sunt jucători foarte tineri care nu au avut parte de meciuri tari în cariera lor de până acum. Gândiți-vă că, dacă-l punem deoparte pe Iulian Andrei, cel mai <<vârstnic>> jucător din lotul actual are 25 de ani”, a spus antrenorul Adrian Chiruț.

Lotul prezent la antrenamente echipei sucevene: Andrei, Duman, Pintilei, Loik, Oancea, Popia, Kobzii, Cozorici, Barb, Urda, Alupoaie, Lăzurcă, Vizitiu, Lupu, Popa, Tofănel, Burbulea, Sora, Martin și Mihalcea. Accidentat, Olariu e singurul jucător care nu se antrenează.

Considerată principala candidată de promovare, CSU Suceava va începe noul sezon al Diviziei A la handbal masculin la jumătatea lunii septembrie, într-o serie în care se vor mai regăsi CSU Galați, CSU Brașov, CSM Botoșani, Politehnica Iași și CSM II Bacău. Asta dacă FRH nu va schimba sistemul competițional din eșalonul secund. “Se zvonește ca Divizia A s-ar putea reorganiza, că se vor restrânge seriile. Nouă ne-ar conveni să avem cât mai multe meciuri, chiar dacă am fi nevoiți să facem deplasari mai lungi”, a adăugat Adrian Chiruț. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …