Riscurile scoaterii zahărului complet din alimentație și ce să faci, atunci când vrei să slăbești

28/08/19 ora:10:25am

“Rețineți asta: nu există nicio dietă hipoglucidică ideală, care să ajute la dat jos kilogramele fără niciun risc asociat. Nici măcar cea trendy fendy keto”, scrie medicul Vasi Rădulescu, pe platforma de educație medicală Leapșa de Sănătate. “Reduci glucidele drastic, promovezi arderile din depozite, ai efecte spectaculoase, dar te trezești cu risc crescut în ateroscleroză sau mortalitate ridicată. Nu sunt sigure. Nici cea keto”, avertizează acesta.

Medic cardiolog, fondator al proiectului de educație medicală leapsadesanatate.ro și cunoscut pentru activitatea de popularizare a științei medicale, Vasi Rădulescu atrage atenția asupra efectelor dietelor hipoglucidice.

“Când vreți să slăbiți, țineți cont de faptul că trebuie să mâncați toate componentele alimentare:

glucide,
proteine,
grăsimi (chiar și animale).
Vitamine și minerale la greu, dar din surse naturale.
Apă. Cafea. Somn. Soare.
Nu evitați nimic, dar umblați la doză. O dietă severă atrage probleme. Fără principii întipărite bine, veți reveni la toate greșelile făcute“, notează medicul cardiolog.
Acesta recomandă sportul, însă atrage atenția că, “la peste 100 de kilograme, exercițiile pot strica articulațiile. Pot obosi inima. Faceți treptat totul. Nu e nevoie neapărat de sport ca să slăbiți, dar pentru sănătate și psihic bun, e nevoie“.

“Cuvântul principal e doză. Moderație. Principii sănătoase. NU diete drastice care ocolesc glucidele sau proteinele sau altceva. NU! Masa corporală se optimizează în timp, totul se construiește cu echilibru, nu peste noapte, nu în câteva zile. Poate fi dezastru“, spune Vasi Rădulescu.