Surse: PSD a dat-o afară pe Ana Birchall de la Justiție pentru că a vrut să facă mai grele eliberările condiționate 

23/08/19 ora:4:42pm

 

Surse din conducerea PSD au declarat pentru Digi24.ro că picătura care a umplut paharul supărării PSD pe ministrul Justiției, Ana Birchall, a fost proiectul prezentat joi de aceasta prin care ar fi fost îngreunată procedura eliberării condiționate, ridicarea vârstei pentru eliberare condiționată de la 60 de ani la 65 de ani și ar fi fost permisă percheziția domiciliară la orice oră, în caz de flagrant. 

De altfel, premierul Viorica Dăncilă a anunțat vineri că din Ordonanța de Urgență anunțată joi de Ana Birchall va rămâne doar partea care se referă înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie.

„Proiectul referitor la înăsprirea pedepselor rămâne doar partea care se referă la înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie. Am spus că voi face acest lucru și voi duce acest lucru până la capăt”, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul Comitetului Executiv al PSD.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat, joi, că a inițiat un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea unor acte normative prin care se propun pedepse mai mari pentru infracțiuni contra persoanei și înăsprirea condițiilor pentru eliberare condiționată.

Ministerul Justiției propunea o pedeapsă de la 2 la 8 ani pentru răpirea de persoane, iar dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 18 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. În plus, se consideră lipsire de libertate şi fapta comisă asupra unui copil cu vârsta de până la 2 ani.

În ceea ce privește înăsprirea condițiilor de eliberare condiționată, acestea ar fi trebui îndeplinite cumulativ, în cazul în care cel condamnat cere să fie eliberat din pușcărie mai devreme.

Totodată, pentru toate cazurile de eliberare condiționată nu se poate dispune această măsură „dacă pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea săvârșită, sau în cazul pluralității de infracțiuni, pentru una din infracțiunile săvârșite, este de 10 ani sau mai mare, decât după executarea efectivă a cinci șesimi din durata pedepsei”.
În ceea ce privește percheziția domiciliară, aceasta va putea fi dispusă la orice oră, chiar și noaptea, în caz de flagrant, anunțase Ana Birchall.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, mai propunea ca DIICOT să aibă competențe extinse și la variantele agravante ale infracțiunii prin răpire, precum și la infracțiuni de sclavie, reamintește Mediafax.

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. DUMITRU 25/08/2019 la ora 9:47 -

    tipic psd !!!
    cum peste tot de sus in jos de la parlament pînă la ultimul consilier și sate uitate de lume nu există nici unul curat este normal pentru premier să protejeze penalii si prin aceasta încurajează infracționalitatea cu 100%

  2. Marcu 23/08/2019 la ora 19:26 -

    Normal , cei din PSD nu vor sa aiba greutati la iesirea de la puscarie.