Plangere pe numele lui Tariceanu, trimisa de DNA la Parchetul General. Reclamat pentru o vacanta gratuita, netrecuta in declaratia de avere

13/03/18 ora:2:36pm

Calin Popescu Tariceanu va fi cercetat de Parchetul General, in legatura cu o plangere depusa de un medic impotriva lui, in care este reclamat pentru fals in declaratii.

tariceanuDirectia Nationala Anticoruptie (DNA) si-a declinat competenta in favoarea Parchetului General in legatura cu aceasta sesizare, au confirmat, marti, oficiali ai PICCJ.

Presa a relatat ca, la sfarsitul anului 2017, medicul german Vladimir Atanasie Marinescu a depus o plangere la DNA, in care sustinea ca Tariceanu si-ar fi falsificat declaratia de avere depusa in anul 2011, in calitate de deputat PNL.

Medicul afirma ca Tariceanu ar fi omis sa mentioneze in declaratia de avere faptul ca ar fi beneficiat, in august 2010, de un concediu gratuit in localitatea Izmir din Turcia, oferit de Daniel Tudor, fost presedinte al ASF, si sotia acestuia, Doina Tudor.

De asemenea, Tariceanu ar fi beneficiat, impreuna cu familia sa, si de o croaziera cu iahtul familiei Tudor.

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, a declarat, marti, referitor la dosarul declinat de DNA la Parchetul General, bazat pe o plangere a unui medic german ce il vizeaza pe seful Senatului, ca se bucura sa traiasca in tara dosarelor.

“Detaliile pe care vi le dau sunt urmatoarele: ma bucur ca traiesc in aceasta Romanie care devine tara delatiunii si a dosarelor, dupa cum se dovedeste”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului.

Intrebat daca a fost anuntat de dosar, Tariceanu a spus: “Nu am fost anuntat si nu am alt comentariu de facut”.

Este vorba despre o cauza inregistrara pe rolul DNA, declinata de Directie la Parchetul General, care se refera la fals in declaratii.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca dosarul a fost deschis ca urmare a unei plangeri depuse la sfarsitul anului trecut de medicul german Vladimir Atanasie Marinescu, pe numele lui Calin Popescu Tariceanu, care sustine ca, in calitate de deputat liberal, acesta si-ar fi falsificat declaratia de avere pentru 2011, omitand sa treaca un concediu in Turcia din 2010, care ar fi fost oferit de catre Daniel (fost videpresedinte ASF) si Doina Tudor (fost senator).

Medicul sustine ca ar fi avut o legatura de prietenie cu familia Tudor, context in care ar fi avut acces la aceste informatii.

La acest moment se fac investigatii pentru a verifica daca acuzatiile sunt reale.

ziare.com

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Nae 13/03/2018 la ora 18:19 -

    O chestie mai PENIBILA nu am citit de mult timp . Acest “medic german ” nu poate dormi noaptea de grija lui Tariceanu si “descopera” un “schelet” dupa 7 ani ? Stiam ca mortii se dezgroapa la 7 ani !