Friday , April 26 2024

Moscova acordă Tiraspolului un ajutor financiar de peste 26 de milioane de dolari

transnistria

Moscova a oferit Transnistriei un ajutor financiar umanitar de peste 26 de milioane de dolari, relatează agenţia Infotag.
Rusia a alocat Transnistriei un ajutor financiar umanitar de peste 26 de milioane de dolari prin intermediul organizaţiei Integrarea Euroasiatică, banii urmând să fie folosiţi, printre altele, pentru cumpărarea de troleibuze şi construirea unei uzine de beton în regiune, relatează agenţia Infotag.
Directorul organizaţiei ruse Integrarea Euroasiatică, Alexandr Argunov, a anunţat acordarea ajutorului într-o întâlnire cu membrii Sovietului Suprem de la Tiraspol, transmite agenţia în pagina electronică.
Argunov a menţionat că banii alocaţi de Rusia vor fi folosiţi pentru cumpărarea a patru troleibuze noi, construirea unei uzine de beton, care va asigura activitatea şantierelor de construcţii din regiunea transnistreană, precum şi pentru ridicarea unui centru perinatal în cadrul Centrului Mamei şi Copilului din Tiraspol.
De asemenea, în cadrul întrevederii s-a discutat despre posibilitatea ca Rusia să susţină financiar Casele de Cultură din mediul rural şi a obiectivelor sportive din Transnistria.
În cadrul ajutorului umanitar oferit regiunii separatiste prin intermediul organizaţiei Integrării Euroasiatice, Rusia a alocat în 2013 peste 91,2 milioane de dolari pentru Tiraspol. Proiectul este realizat la iniţiativa vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care, de asemenea, este reprezentantul special al preşedintelui Vladimir Putin pentru Transnistria.
În acelaşi timp, Rusia continuă dialogul cu R. Moldova privind soluţionarea conflictului transnistrean. Astfel, reprezentantul special al Rusiei pentru reglementarea conflictului transnistrean, Serghei Gubarev, a avut discuţii la Chişinău cu vicepremierul Eugen Carpov.
Oficialii au discutat ultimele evoluţii şi perspectivele procesului de reglementare în contextul pregătirilor pentru prima rundă de negocieri în formatul 5+2 din acest an, care va avea loc la 27-28 februarie, la Viena, arată un comunicat al Biroului pentru Reintegrare de la Chişinău.
Cei doi oficiali au discutat, printre altele, şi problema şcolilor cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană.
Reprezentantul special al Rusiei în reglementarea conflictului transnistrean şi-a exprimat speranţa că prima rundă de negocieri în formatul 5+2 din acest an va aduce rezultate pozitive procesului de reglementare şi impulsionării dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol.

Vezi si

ANPC: Consumatorii să refuze să cumpere produse din pește despre care au îndoieli privind gradul de prospețime

Consumatorii trebuie să acorde o atenție deosebită aspectului exterior al produselor din pește și chiar …