Un bărbat băut și fără permis, urmărit de mașina Poliției cinci kilometri, a intrat prin gard cu autoturismul în curtea unei femei

17/12/18 ora:2:31am

Intâmplarea a avut loc sâmbătă la Izvoarele Sucevei u bărbatul conducea un Opel cu numere de Irlanda și a refuzat să oprească mașina la semnalele polițiștilor. După o cursă nebună, a derapat și s-a oprit în curtea unei gospodării

Sâmbătă, 15 decembrie, în jurul orelor 01:40, un echipaj din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a efectuat semnal regulamentar pentru a opri un autoturism ce se deplasa pe drumul comunal „Pârâul Draiciuc” cu direcția spre D.J. 175 din Izvoarele Sucevei.

Deoarece șoferul autoturismului nu s-a conformat semnalului de oprire, agenții de poliție s-au angajat în urmărirea acestuia cu semnale luminoase și acustice pe o distanță de aproximativ 4 km, moment în care șoferul autoturismului a virat brusc la stânga intrând pe drumul comunal 86 ce leagă localitățile Izvoarele Sucevei de Brodina de Sus. După ce a mai parcurs aproximativ 1 kilometru, șoferul a pierdut controlul autoturismului, intrând în derapaj, ulterior părăsind partea carosabilă, oprindu-se în curtea unei gospodării, distrugând un gard de lemn pe o lungime de aproximativ 4 metri.

Autoturismul de teren marca Opel de culoare gri, cu număr de înmatriculare specific irlandez, era condus de Leonte Gheorghe R., de 36 de ani, din Moldova Sulița, iar pe locul pasagerului se afla iubita acestuia, Rodica M., în vârstă de 26 de ani.

În urma verificărilor în baza de date a rezultat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. Fiind întrebat, a declarat că a consumat băuturi alcoolice, refuzând testarea cu aparatul etilotest, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

După ce și-a dat consimțământul în scris i-au fost recoltate două probe biologice de sânge la interval de o oră una de cealaltă în vederea determinării alcoolemiei

În cauză s-a  întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (O.S.)