Târgul de Paști este deschis în centrul Sucevei până în Joia Mare

22/04/19 ora:5:02am

Târgul de Paști al meșterilor populari este deschis din sâmbăta dinaintea Floriilor până în Joia Mare, pe esplanada Casei de Cultură Suceava. Ca și alte ediții, și cea din anul acest a „Târgului de Paști al meșterilor populari” – din intervalul 20 – 25 aprilie – este organizată de Consiliul Județean Suceava prin Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Primăria Municipiului Suceava.

Astfel, pe Esplanada Casei de Cultură din centrul municipiului Suceava, o mulțime de produse tradiționale sunt expuse de către meșteri populari precum cei de la încondeierea ouălor, olărit, prelucrarea lemnului, industrie casnică textilă și port popular, până la împletituri nuiele și realizarea unor podoabe ori prelucrarea pieilor. La acest târg au fost invitați de către organizatori să expună produsele tradiționale specifice 25 de meșteri populari din Suceava și nu numai.

Meșteșugurile întâlnite sunt: încondeierea ouălor, prelucrarea lemnului, industrie casnică textilă și port popular, olărit, prelucrarea pieilor, împletituri nuiele, podoabe. Menționăm că această manifestare face parte din programul „Paștele în Bucovina”, organizat de Consiliul Județean Suceava. (D.P.)