Şoferi bețivi, prinși sâmbătă seara pe șoselele din județ

19/11/18 ora:2:43am

Sâmbătă seara, la ora 20.50, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce desfășura activități specifice în cadrul unei acțiuni pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice, pe str. Podului, din orașul Gura Humorului, a oprit pentru control autoturismul marca Citroen C4, condus de T.  Marcel, de 37 ani, din orașul Rîșnov, județul Brașov. Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul orășenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă, la ora 21.45, agenții Postului de Poliție Stulpicani și Ostra, în timp ce executau serviciul de supraveghere și control al circulației rutiere pe DJ 177 A, pe raza orașului Frasin, sat Doroteia, la km 4^400 metri, a fost identificat autoturismul marca Rover care era în poziție de oprire, pe partea dreaptă în direcția de mers, în șanț, paralel cu drumul județean, care prezenta avarii în partea din față.  La volanul autoturismului a fost identificat R. Ionel, de 34 ani, localnic, care a declarat verbal că el a condus autoturismul și a provocat un accident soldat cu pagube materiale. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică în aerul expirat, i s-a solicitat să se supună testului cu aparatul etilotest, acesta a fost de acord și în urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că avea o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul orașului Gura Humorului, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge.

În aceeași seară, la ora 22.44, pe str. Mihai Eminescu, din municipiul Vatra  Dornei, un echipaj de poliție a oprit pentru control auto marca Opel condus de C. Marian, de 38 ani, localnic. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge. (O.S.)