Şofer băut și pasagerul sau, răniți într-un accident la Rădăuți. O fată a încercat să ia vina asupra ei

3/12/19 ora:8:55am

Un tânăr s-a izbit cu mașina într-un palet de bolțari și un stâlp. Soferul și băiatul din dreapta au fost răniți și au ajuns la spital. Mașina aparține părinților pasagerului. O fată pe care polițiștii au găsit-o la locul accidentului a declarat că ea se afla la volan, pentru a-l scăpa pe șoferul care consumase alcool

În dimineața de 1 decembrie, la Rădăuți a avut loc un accident de circulație soldat cu rănirea a două persoane. Polițiștii care au ajuns la fața locului au identificat-o pe Iuliana Z., de 21 de ani, din Vicovu de Jos, care a declarat că ea a condus autoturismul în momentul producerii accidentului. Deoa­rece situația era incertă cu privire la acest aspect, polițiștii au testat cu aparatul etilotest toate cele patru persoane aflate la fața locului. Iuliana Z. și Denis M., de 18 ani, din Frătăuții Vechi aveau alcoolemie zero. Iulian G., de 22 de ani, din Gălănești, avea 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mihai H., de 20 de ani, din Frătăuții Vechi, a fost testat și el cu aparatul eti­lotest, rezultatul fiind 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au re­coltat probe biologice de sânge în ­vede­rea stabilirii alcoolemiei. În urma in­­vestigațiilor efectuate, polițiștii au clarificat cum s-a produs accidentul. Astfel, în jurul orelor 05.30, Iulian G., de 22 de ani, conducea autoturismul mar­ca Mercedes Benz pe str. Putnei din Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre comuna Gălănești către centrul municipiului. În autoturism, în calitate de pasageri, se aflau Mihai H., pe locul din dreapta față, și Denis M. pe ban­cheta din spate.  Ajungând într-o curbă la dreapta, șoferul, fiind sub influența băuturilor alcoolice, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a  pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe contrasens și s-a izbit frontal într-un palet de bolțari și un stâlp.

În urma impactului au rezultat avarii la autoturism și vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto și a  pasa­gerului Miha H., care au fost transportați cu ambulanța la Spitalul Mu­nicipal Rădăuți. Autoturismul marca Mercedes Benz aparține părinților lui Mihai H., iar acesta din urmă i l-a încredințat spre conducere lui Iulian G., deși știa că era băut.

În cauză polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”,”conducere pe drumurile ­pu­bli­ce a unui vehicul sub influența alcoolului” și ”încredințarea spre con­ducere a unui vehicul unei persoane care se afla sub influența alcoolului”. (O.S.)

Podul feroviar de la Dornești, cândva cel mai lung pod în curbă din Europa, trecut în planul de reparații al CFR în 2020